IAESTE BiH: Otvorene prijave za stručne prakse u inostranstvu

IAESTE (International Association for the Exchange of Students for Technical Experience) je međunarodno udruženje za razmjenu studenata radi stručne prakse, osnovano davne 1948. godine na Imperial College-u u Londonu.


IAESTE BiH Otvorene prijave za stručne prakse u inostranstvu

Učestvovanje u IAESTE razmjeni je otvoreno svim studentima na univerzitetima, institutima i svim sličnim institucijama visokog obrazovanja u gradovima u kojima postoji kancelarija IAESTE BiH.

Sva polja studiranja gdje je praktično iskustvo preporučljivo u toku studiranja, su potencijalno uključena u razmjenu. Ponude za praksu se nude studentima svih grana tehnike i tehnologije, informatike, prirodnih i primjenjenih nauka, ekonomije i engleskog jezika.

U program razmjene su uključeni predstavnici industrije, visokoobrazovnih ustanova i studenti. Svoje lokalne komitete IAESTE ima i u Bosni i Hercegovini, tačnije u Banjoj Luci, Sarajevu, Mostaru i Tuzli, što studentima širom BiH pruža priliku za plaćenu stručnu praksu u inostranstvu, da steknu odgovarajuća znanja i vještine, te upoznaju nove kulture i tradicije.

Stručna praksa je oduvijek bila jedan od najboljih načina da se studenti obuče i pripreme za sve izazove koje im donosi buduća profesija. Na ovaj način ostvaruje se mogućnost i za istraživanje novih lokacija, učenje novih jezika, upoznavanje novih kultura i drugačijih okruženja.

Svi oni koji žele da se usavrše u svom poslu, te postanu konkurentniji na tržištu rada sve prakse sa kojima IAESTE BiH trenutno raspolaže mogu pogledati na ovom linku: www.bit.ly/naknadne_prakse2016

#putuj_radi_nauci_zaradi

(STUDOMAT.ba)