I ovo je moguće u BiH: Obavezna literatura za spremanje ispita koja je prepuna pravopisnih grešaka

Bosna i Hercegovina je zemlja u kojoj je sve moguće, pa tako i da udžbenik koji je obavezna literatura na najstarijem pravnom fakultetu u državi bude prepun pravopisnih i tehničkih grešaka.


Obavezna literatura na predmetu Osnovi evropskog privatnog prava na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu je udžbenik prof. dr. Zdravka Lučića pod nazivom “Osnove evropskog privatnog prava” izdanje iz 2017. godine. Da je ova literatura obavezna potvrđuje i syllabus koji možete pogledati ovdje.

Ništa tu ne bi bilo čudno, da ovaj udžbenik nije prepun pravopisnih i tehničkih grešaka. Pogledajte fotogaleriju ispod i uvjerite se kako izgleda literatura iz koje ispite spremaju studenti treće godine Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

I zaista je nevjerovatno kako je jedan ovakav udžbenik našao svoje mjesto u obaveznoj literaturi na najstarijem pravnom fakultetu u državi.

(STUDOMAT.ba)


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!

STUDOMAT
STUDOMAT je najveća internet zajednica studenata i mladih u regionu osnovana 2012. godine, namijenjena studentima i mladima u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, stipendijama, studentskim poslovima, smještaju i ostalim temama koje su interesantne studentima i mladima.
X