Humanost: Studentica će donirati kosu za djecu oboljelu od raka

Njena kosa će potom biti donirana The Little Princess Trust, dobrotvornoj organizaciji koja besplatno daje prave perike za kosu djeci i mladima koji su izgubili sopstvenu kosu zbog raka.


frenklin
Foto: Google

Sophie Lee će u srijedu, 30. marta, ošišati svoju dugu kosu od 38 do 44 centimetra na fakultetu pred ostalim studentima i profesorima. Njena kosa će potom biti donirana The Little Princess Trust, dobrotvornoj organizaciji koja besplatno daje prave perike za kosu djeci i mladima koji su izgubili sopstvenu kosu zbog raka.

Šišam se kako bih napravila perike za djecu koja imaju rak i skupljam novac da sve ide njima da pomognu u izradi perika i istraživanju raka, izjavila je Spohie.

Već pet godina imam želju da ovo uradim, jer želim da se djeca koja su imala rak i koja su izgubila kosu osjećaju normalno, i kao da im ništa nije u redu, da kada ih djeca pogledaju i kažu: Nemaš dlake’, ne stide se zbog toga, pa samo želim da podignem svijest o tome, dodala je.

Veoma sam uzbuđena što mislim da će za nekoliko mjeseci moja kosa biti nečija perika i samo da bih izmamila osmijeh na lice malog deteta, to mi je veoma dirljivo. Šišam se u Franklin College kako bi svi studenti i profesori mogli svjedočiti kako mi se šiša kosa, rekla je studentica.

Franklin koledž joj je dao veliku podršku u vezi sa načinom na koji je prošla kroz proces i kako želi da prikupi novac za dobrotvornu organizaciju.

Oduševljeni smo što podržavamo Sophie u ovome. Želio sam da joj ponudim mogućnost da se ošiša na koledžu kako bismo povećali ‘vidljivost’ i radimo ovdje na koledžu da promoviramo Sophien fantastičan gest i da pomognemo u prikupljanju sredstava za ovu nevjerovatnu dobrotvornu organizaciju. Studenti Franklina su u velikoj mjeri dio tkiva naše zajednice. Raditi s njima je prava privilegija, izjavio je direktor Frenklin koledža Peter Kennedy.