Hit na društvenoj mreži Instagram: Probajte jednostavan trik za ispravno cijeđenje nudli

Leanne iz Australije podijelila je na društvenim mrežama način na koji ona cijedi tjesteninu te je priznala da je i sama bila šokirana jednom kada je saznala za ovaj trik.


instant noodle
Ilustracija: Envato

Poznato je od ranije da su nudle omiljena hrana studentima diljem svijeta. Jeftine su, hranjive, lako se prave i ne zahtijevaju nikakve kulinarske sposobnosti. Ali, vjerovatno ste procjeđivali nudle sve svoje studijske godine pogrešno. Naime, korisnica društvene mreže Instagram je na svom profilu podijelila efikasan način procjeđivanja instant nudli koji uveliko olakšava i tu aktivnost.

U videu koji je objavila na Instagramu može se vidjeti kako uzima lonac te na njega postavlja cjediljku, a zatim izlije vodu kroz cjediljku u sudoper, bez da cjediljku ukloni s vrha lonca, prenosi hayat.ba.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Cijeli život sam ovo radila pogrešno, napisala je. – Bila sam bolesna, kašljala sam i pomislila sam kako bi bilo dobro da si skuham nudle. Palo mi je napamet da isprobam ovaj trik koji sam vidjela na internetu prije nekoliko godina, dodala je.

Brojni komentatori nisu skrivali iznenađenje.

Zašto se ovog ranije nisam sjetila?, upitala je jedna pratiteljica. – Ovo je totalno otkriće, dodala je druga.

Video pogledajte ovdje.