Grad Široki Brijeg raspisao konkurs za dodjelu studentskih stipendija za 2018/19. godinu

Grad Široki Brijeg raspisao je konkurs za dodjelu stipendija studentima deficitarnih zanimanja za akademsku 2018/19. godinu.


siroki brijeg panorama dron

Grad će u aktuelnoj akademskoj godini dodijeliti 25 stipendija, a pravo prijave za stipendije imaju redovni studenti nakon upisane druge godine studija, koji prvi put upisuju tekuću kalendarsku godinu, piše portal Stipendije.ba.

Stipendije se dodjeljuju za deficitarna zanimanja, i to po tri stipendije za studij Arhitekture, dvije stipendije za studije Geodezije, Defektologije, Fizike, Veterinarstva, Medicine, Njemačkog jezika, Šumarstva, Građevinarstva i Strojarstva, a po jedna stipendija za studij Matematike, Logopedije, Elektrotehnike i Hemijske tehnologije.

U konkursu se, između ostalog, navodi da studenti s prosjekom ocjena 5.00 odnosno 10.00, studenti bez oba roditelja i studenti čija su oba roditelja 100% invalidi dobivaju studentske stipendije direktno bez bodovanja, bez obzira na vrstu studija.

Prijave s kompletnom dokumentacijom mogu se slati na adresu: Grad Široki Brijeg, Ul. fra Didaka Buntića 11., «s naznakom za studentske stipendije»

Konkurs ostaje otvoren do 18. decembra 2018. godine, a za više detalja kliknite ovdje.

(STUDOMAT.ba)