Globalno aktuelne IT teme na osmoj MSCommunity konferenciji u Sarajevu

Konferencija MSCommunity će 25. oktobra biti mjesto okupljanja velikog broja vrhunskih bh. i regionalnih IT stručnjaka te samim tim zanimljivo mjesto za stvaranje novih poznanstava i sticanje znanja. Na Konferenciji će se govoriti o promjenama koje donose posljednje tehnologije iz oblasti cloud infrastrukture, razvoja softvera, umjetne inteligencije i tehnologija za Internet of Things (IoT).


8. MSCommunity konferencija 1

Jedan od istaknutih govornika, koji nosi prestižnu Microsoft titulu Most Valuable Professional (MVP), bit će univerzitetski profesor i doktor nauka Jasmin Azemović. On će se osvrnuti na sigurnost podataka i ukazati na opasnosti koje može prouzročiti manipulacija nezaštićenim podacima. Također, predstavit će i Microsoft Data Platform flagship koji se pokazao kao odlično rješenje za zaštitu podataka. Na konferenciji će predavati i Marin Franković (MVP) koji će govoriti o građenju funkcionalnih i veoma dostupnih usluga na Microsoft Azure cloud infrastrukturi, te o njenom načinu korištenja i održavanju sistema. Uvijek aktuelnu temu backupa podataka, odnosno čuvanja podataka na jednoj, dvije ili čak tri lokacije kako bi se osigurala njihova dostupnost donosi nam Luka Manojlovič (MVP). U današnjem poslovanju pouzdano i jednostavno okruženje je značajno kako bi se stvorila pozitivna korisnička iskustva i zadovoljstvo klijenata. Kako to rješava platforma Microsoft 365, govorit će predavač Tomislav Lulić (MVP) koji je IT profesionalac već 20 godina.

Advertisements

Ništa manje neće biti zanimljiva izlaganja drugih predavača koji će na ovom događaju nesebično prenijeti svoja znanja i dugogodišnja iskustva.

Advertisements

Konferenciju ove godine podržavaju kompanije: Logosoft, Microsoft BiH, Authority Partners, SYS Company, Veeam, Fakultet informacijskih tehnologija iz Mostara, Prointer, Sarajevski kiseljak, Lanaco i Sessionize.com, kao i medijski partneri Bljesak.info, Media-marketing.com, Faktor.ba, Business Magazine, Hayat.ba, Radio Sarajevo, agencija FENA, Info.ba, Poslovne novine, Akta.ba, Profitiraj.ba, Start BiH, Euroblic,  IT radar, Radio Stari Grad, časopis Student, Studomat.ba, Hayat TV i TNT Group.

Ovogodišnju konferenciju MSCommunity je moguće pratiti putem društvenih mreža Facebook, LinkedIn i Instagram.