Fakultet za upravu UNSA predstavio studijske programe srednjoškolcima u Tuzli

Predstavnici Fakulteta za upravu Univerziteta u Sarajevu 18. maja 2022. godine posjetili su Tuzlu, gdje su srednjoškolcima predstavili ovu visokoškolsku ustanovu.


1 5
Foto: Unsa.ba

Predstavnici Fakulteta za upravu Univerziteta u Sarajevu 18. maja 2022. godine posjetili su Tuzlu, gdje su srednjoškolcima predstavili ovu visokoškolsku ustanovu. Tokom posjete Tuzli susreli su se sa direktorom Behram-begove medrese dr. Ahmedom Hatunićem koji je izrazio dobrodošlicu te najavio proširenje saradnje.

– Cilj nam je unaprijedimo djelovanje te uspostavimo saradnju sa svim nivoima uprave od općinskog, kantonalnog, entitetskog do državnog. Na Fakultetu za upravu iz Tuzle imamo jedan broj studenata. Oni nakon diplomiranja najčešće dobiju zaposlenje u organima uprave ali i u privatnom sektoru, kazao je prof. dr. Emir Tahirović, dekan Fakulteta za upravu Univerziteta u Sarajevu.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Dekan Tahirović srednjoškolcima u Tuzli je predstavio dodiplomski studijski program “Uprava” te stručni dvogodišnji studij koji se realizira u kooperaciji sa Prirodno-matematičkim fakultetom UNSA “Informacione tehnologije u upravi”.

Napomenuo je kako će od naredne akademske godine biti pokrenut studijski program na engleskom jeziku “Public Governance and Business Administration”, prenosi unsa.ba.