EY (Ernst & Young): Otvorene prijave za program “Tvoja karijera počinje ovdje”

U okviru svoje strategije za razvoj talenata, revizorsko - konsultantska kompanija EY (Ernst & Young) organizuje program "Tvoja karijera počinje ovdje" za neformalnu edukaciju mladih u Bosni i Hercegovini.


EY Logo

Program je koncipiran tako da uključuje radionice i testiranja kandidata uz finalno takmičenje, a na osnovu osvojenih poena prvoplasiranim kandidatima biće omogućene stipendije i prakse u EY Sarajevo, uz mogućnost zaposlenja u oktobru 2016. godine. Finalno takmičenje – biznis simulacija, biće održana 26. marta 2016. godine u Sarajevu.

Program “Tvoja karijera počinje ovdje” kompanije EY, namijenjen je studentima sa svih godina studija, kao i nezaposlenim visokoobrazovanim mladima do 2 godine nakon diplomiranja.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Studenti nižih godina studija koji se plasiraju u prvih 20 ulaze u proces selekcije za EY stipendiju. Studenti završnih godina ulaze u proces selekcije za prakse, odnosno posao. Svi učesnici će dobiti certifikat o pohadjanom programu potpisan od strane EY zastupnika.

– Prepoznajući značaj ulaganja u obrazovanje i profesionalni razvoj mladih talenata u Bosni i Hercegovini prošle godine smo prvi put organizovali program neformalne edukacije studenata ‘Tvoja karijera počinje ovdje’. Veliki uspjeh koji je projekat doživio, preko 100 mladih koji su nam ukazali povjerenje učinili su nas vrlo ponosnim i dali nam motivaciju za nastavak rada na ovom i mnogim drugim projektima, rekla je Sonja Jovanović, HR direktor kompanije EY i organizator projekta.

Projekat će biti realizovan u tri grada: Sarajevo, Mostar, Banja Luka.

Način prijavljivanja za kandidate:

  • Biografiju na engleskom jeziku studenti šalju do 18. marta 2016. na mail: hr.bih@rs.ey.com
  • Selekcija učesnika biće izvršena na osnovu biografija. Kandidati koji prodju selekciju će putem mail-a biće obaviješteni u kojoj grupi će učestvovati u programu.

Za sve informacije u vezi Programa neformalne edukacije “Tvoja karijera počinje ovdje” pratiti zvaničnu FB stranicu EY Serbia Careers, Twitter @EY_CareersSR i Instagram profil EY Serbia Careers.

(UIS)