Evo zbog čega biste trebali prestati piti na slamku

Internet je pun savjeta o gracioznom starenju koji se odnose na svaki aspekt života, a ponekad su u pitanju jednostavni i korisni savjeti.


attractive asian girl drinking latte with straw in cafe having lunch concept
Foto: Envato

Internet je pun savjeta o gracioznom starenju koji se odnose na svaki aspekt života, a ponekad su u pitanju jednostavni i korisni savjeti.

Najvidljiviji znakovi starenja na vašem licu su fine linije i bore. Ako želite usporiti znakove starenja, možda biste trebali izbjegavati ispijanje pića preko slamke jer to može doprinijeti razvoju finih bora i bora u predjelu usta.

 – Ponavljajuće nabiranje izgrađuje mišiće koji okružuju usta. Nabori se razvijaju između mišićnih vlakana što rezultira dubokim, vidljivim borama vidljivim i u mirovanju, objašnjava Audrey Kunin, dermatologica i osnivačica DERMAdoctor.

Foto: Envato
Foto: Envato

Vrsta pića koje pijete također doprinosi stvaranju bora.

 – U konačnici, sila i upornost kontrakcije perioralnih mišića mogu doprinijeti nastanku bora. Na primjer, gušće tekućine kao što su smoothieji mogu zahtijevati više sile, kaže Erum N. Ilyas, dermatolog iz Schweiger Dermatology Group.

A takve navike itekako mogu utjecati na izgled vašeg lica, posebice ako ste prošli 50 godinu.

 – Kada smo mladi, naša koža se vraća nakon škiljenja, smiješka ili smijeha, kaže Elaine F. Kung, dr.med., certificirana dermatologinja i osnivačica Future Bright Dermatology.

Pijenje iz slamke nije jedina navika koja je kriva za fine linije i bore.

Foto: Envato
Foto: Envato

 – Na primjer, okomite linije oko usana mogu nastati zbog pušenja, ljubljenja ili zviždanja. Bore oko očiju pak mogu se pojaviti zbog žmirenja i smješkanja, kaže Kung.

Naravno, to ne znači da biste trebali odustati od aktivnosti poput smijanja, ali ako ste zabrinuti zbog znakova starenja, možda biste trebali promijeniti neke vaše svakodnevne navike, piše Poslovni.