ESN Sarajevo organizuje “7 Happy Days” u okviru “Social Erasmus” sedmice

U okviru “Social Erasmus” sedmice, Erasmus Student Network Bosna i Hercegovina, lokalna sekcija ESN Sarajevo od 16. do 22. novembra 2015. godine planira implementaciju projekta pod nazivom "7 Happy Days", čiji je cilj smanjivanje stresa kroz koji studenti prolaze zbog univerzitetskih obaveza.


ESN Sarajevo organizuje 7 Happy Days u okviru “Social Erasmus” sedmice

U sklopu ovog projekta studenti će tokom sedam dana svaki dan uraditi nešto što ih čini sretnima, te će sliku ili video te aktivnosti postaviti na neku od društvenih mreža (Facebook, Instagram, Twitter) sa sljedećim oznakama:

#7happydays #ESNSarajevo #SocialErasmusWeek #ThisisESN

Cilj ovog projekta je pokušati ljude potaknuti da u stresnom periodu ipak misle na sebe. Jedan od ključnih elemenata svakog uspješnog dana su oni sretni trenuci koje podijelimo sa dragim osobama. Cilj ESN-a i misija jeste da pomoću ovog kratkog projekta omogući svima onima koji žele da se uključe da učine druge ljude sretnima, ili da urade nešto što će uljepšati njihov dan i bar na trenutak donijeti osmijeh na njihovo lice.

Projekat “7 Happy Days” je prvenstveno namijenjen studentima i mladim ljudima, ali mogu učestvovati sve osobe koje žele podijeliti svoj sretni trenutak i neku lijepu stvar koju su učinile tokom dana. U projekat će se ukoliko to bude moguće uključiti i osobe koji su trenutno van Bosne i Hercegovine u nekoj drugoj zemlji na studiju, a koji su dio “Erasmus” programa.

Krajnji rezulat projekta i njegov najvrijedniji proizvod jeste video kompilacija postavljenih fotografija. Na taj način će svi momenti zabilježeni tokom trajanja ovog projekta biti sačuvani na jednom mjestu.

Najbolja fotografija izabrana od strane projektnog tima će donijeti sa sobom i jedno iznenađenje. A koje i kako, saznati ćete ako se pridružite u dijeljenju sreće tokom ovih 7 dana!

Više informacija potražite na stranici Facebook eventa!

O ESN BiH

Erasmus Student Network Bosna i Hercegovina je neprofitna organizacija čiji je cilj predstavljanje međunarodnih studenata, te pružanje mogućnosti za kulturno razumijevanje i razvijanje, a osnovni princip rada jeste da „studenti pomažu studentima“. Bosna i Hercegovina je jedna od 37 zemalja Evrope u kojima postoji ESN kao nacionalna sekcija, te trenutno ima jednu lokalnu sekciju, ESN Sarajevo.

P.S. Ne zaboravite i “happy” kaficu u Caffe SI, ulica Kolodvorska 13 u Sarajevu!

(STUDOMAT.ba)