Najava: Omladinski program BHR1 #410

Novo, 410. izdanje Omladinskog programa je pred vama i nama, a nudimo vam puno toga interesantnog za čuti. Informiramo vas o dešavanjima zanimljivim raznim kategorijama mladih, educiramo sebe i vas kroz različite priloge i rubrike, a i zabavljamo se i uživamo u muzici koju ćete rijetko čuti drugdje. Dovoljno je razloga da budete uz BHradio1 u poznatim terminima i naćulite uši...


Ponedjeljak je dan za Čuj BiH! magazin, kao i Čuj BiH+, emisiju u kojoj podsjećamo na neke od zanimljivih priča koje ste mogli slušati u Omladinskom protekle sedmice i ranije. Čuj BiH + na programu je od 13:03h, a redovno izdanje magazina Čuj BiH! sa svim uobičajeno informativnim i drugim interesantnim sadržajima (autorske rubrike, najave, muzika, gostujući programi…) emitujemo od 19:10h, kao i u reprizi od 10 minuta poslije ponoći.

Advertisements

Utorak, 17.novembar, dan je za jednu od naših muzičkih emisija. Ovog puta to bi trebala biti BH Demo Liga, emisija koja prati dešavanja, novitete i rad domaće demo scene i mnogobrojnih autora i sastava sa iste. Svakog drugog utorka slušamo domaće muzičke entuzijaste, razgovaramo sa nekim od njih i najavljujemo predstojeće nastupe.

Advertisements

U srijedu vam nudimo novi Like&Share magazin, u kojem najčešće govorimo o nekim aktivnim, kreativnim i uspješnim mladim ljudima iz BiH, govoreći o njihovim projektima, dostignućima i ostalim stvarima koje ih izdavajaju iz bh. prosjeka. Tu su i najave raznih zanimljivih dešavanja koja vam preporučujemo za praćenje ili učešće u istim. Sa vama će kroz 50 minuta Like&Share-a biti Marina Golubović i Hamza Agić.

U četvrtak nastavljamo, a moguće je i završavamo sa sadržajima Otvorenog univerziteta Banjaluka. Snimke sa ovog događaja održanog koncem septembra imali  ste prilike slušati u proteklim sedmicama u terminu Slobodnog poligona OP-a, a kako nam se bliži novi Otvoreni univerzitet (u Sarajevu, u posljednjoj sedmici novembra) tako i mi dolazimo do kraja preslušavanja zanimljivih razgovora i diskusija sa banjalučkih sesija OU-a.

Petak, 20.novembar, donosi još jednu od naših muzičkih emisija. Češalj je ”muzički događaj za mlade i njihove roditelje” a naš najiskusniji muzički urednik i kolekcionar Denis Jelečanović nudi vam šitrok izbor potpuno nove, često još neobjavljene muzike, kao i par podjsećanja na to kako je zvučala muzika za mlade kad su mladi bili vaši (i naši) roditelji. Jedna od emisija za koju preporučujemo najglasnije slušanje…

OP 410  (16.11.-20.11.); satnica:

  • Pon: Čuj BiH! (19:10h-20:00h),  repriza od 00:10h-01:00h
  • Uto: BH Demo Liga (19:10h-20:00h), repriza od 00:10h-01:00h
  • Sri: Like&Share (19:10h – 20.00h), repriza od 00:10h-01:00h
  • Čet: Slobodni poligon (19:10h – 20.00h), repriza od 00:10h-01:00h
  • Pet: Češalj (19:10 –20:00h), repriza od 00:10h-01:00h

(STUDOMAT.ba)

Advertisements


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!