Glavne aktivnosti ESN Sarajevo uključuju, prije svega, pružanje podrške studentima na razmjeni na Univerzitetu u Sarajevu, zatim promocija mobilnosti, te informisanje i edukacija samih studenata Univerziteta u Sarajevu o mogućnostima razmjene u okviru Erasmus+ programa na univerzitetima širom Evrope, pritom promovišući ključne evropske vrijednosti.

U skladu sa navedenim, ESN Sarajevo će održati radionicu pod nazivom „Erasmus: Tips & Tricks“, u utorak 16.05. sa početkom u 12:45 u prostorijama Rektorata Univerziteta u Sarajevu.

Erasmus: Tips & Tricks ima za cilj da upozna sve zainteresirane studente Univerziteta u Sarajevu o Erasmus+ stipendijama, te po prvi put, upozna sa procesom apliciranja i ispunjavanja potrebnih dokumenata. Detaljno će biti objašnjen postupak aplikacije, te će prisutni studenti imati priliku proći kroz sve dokumente pojedinačno i time dobiti vrijedne informacije, potrebne za uspješnu aplikaciju.

Također, radionici će prisustvovati i bivši Erasmus studenti, kao i studenti koji su trenutno na razmjeni u Bosni i Hercegovini, koji će biti tu da odgovore na sva pitanja koja ih interesuju, kao i da podijele svoja iskustva.

– Ovim putem želimo da olakšamo postupak apliciranja za stipendiju Erasmus+ programa i naposljetku dodatno motiviramo studente Univerziteta u Sarajevu da poduzmu dalje korake i upuste se u avanturu zvanu Erasmus, navodi se u saopštenju iz ESN Sarajevo.

(STUDOMAT.ba)

STUDOMAT
STUDOMAT je najveća internet zajednica studenata i mladih u regionu osnovana 2012. godine, namijenjena studentima i mladima u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, stipendijama, studentskim poslovima, smještaju i ostalim temama koje su interesantne studentima i mladima.