EESTEC LC Sarajevo organizuje internacionalnu radionicu “eMovie Academy 2016”

Udruženje studenata elektrotehnike Evrope EESTEC, Lokalni komitet Sarajevo ove godine od 12. do 19. augusta organizuje internacionalnu radionicu pod nazivom eMovie Academy.


EESTEC LC Sarajevo organizuje internacionalnu radionicu eMovie Academy

Zahvaljujući saradnji sa istaknutim stručnjacima iz svijeta filma, grafičkog dizajna i srodnih područja, 15 gostiju iz cijele Evrope će biti u prilici da se kroz predavanja koja će se održati u prostorijama Networks-a u Sarajevu i praktični dio radionice, koji će se održati u prostorijama Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu, upoznaju sa najnovijim trendovima na polju filma. U prvom dijelu radionice će imati priliku slušati predavanja o najaktuelnijim temama koje uključuju: historijat i organizaciju filma, scenario, režiranje, produkciju i editing u posebnim softverskim alatima namijenjenim za to.

Advertisements

EESTEC LC Sarajevo organizuje internacionalnu radionicu eMovie Academy 2

Nakon predavanja učesnici će primijeniti stečeno znanje rješavajući konkretne zadatke. Tačnije, učesnici će, podijeljeni u timove, kreirati svoje vlastite kratke filmove i to koristeći moderne tehnologije poput dronova i GoPro kamera. Na samom kraju će biti proglašen tim koji je najuspješnije obavio postavljene zadatke.

Osim akademskog dijela radionice, za goste iz Evrope planiran je i niz izleta i obilazaka sa ciljem da upoznaju naš grad, njegovu kulturu, historiju i noćni život. Druženje sa studentima iz drugih zemalja daje priliku za sticanje novih poznanstava i razmjene iskustava.

Advertisements

EESTEC LC Sarajevo organizuje internacionalnu radionicu eMovie Academy 3

Na Elektrotehničkom fakultetu u Sarajevu, EESTEC je osnovan 2007. godine i treći je najuspješniji Lokalni komitet od 53 ogranka ovog Udruženja koji djeluju diljem Evrope. Tokom 7 godina svog djelovanja EESTEC LC Sarajevo je realizovao 14 internacionalnih razmjena i stručnih radionica tokom kojih je ugostio studente iz cijele Evrope.

Sve projekte realizira preko stotinu članova – volontera, ambicioznih studenata i studentica elektrotehnike. Upravo veliki broj njih je preko EESTEC mreže imao priliku da učestvuje u stručnim radionicama, seminarima i razmjenama širom Evrope. Na taj način razvijaju shvatanja o načinu poslovanja, ostvaruju međunarodne kontakte, te dobivaju bolju predstavu o izazovima rada u industriji.

(STUDOMAT.ba)