EESTEC LC Sarajevo: Održana prva “ValueUp: Mind Your Own Business” konferencija

U prostorijama kina Meeting Point u Sarajevu, u subotu 6. maja, zvanično se održala prva ValueUp konferencija pod sloganom “Mind Your Own Business”.


Konferencija je okupila blizu 200 učesnika među kojima su bili prije svega mlade i ambiciozne osobe, te predstavnici vodećih domaćih kompanija i poslovnih inkubatora. Cilj konferencije je bio edukovati mlade osobe kako napraviti prve korake ka realizovanju vlastitih poslovnih ideja, kao i motivisati ih da se upuste upravo u jedan takav poduhvat. Organizovana je od strane Udruženja studenata elektrotehnike Evrope – EESTEC LC Sarajevo u partnerstvu sa kompanijama Ministry of Programming i IT Akademijom, kao i Bit Alijansom.

Advertisements

Učesnici su pored prilike da stupe u kontakt sa stručnjacima i razmijene iskustva imali mogućnost slušati interaktivna predavanja eminentnih ličnosti iz sfere biznisa i popularnih startupa. Kroz skills sesije su imali priliku naučiti konkretne metode i vještine potrebne uspješnim mladim poduzetnicima, a kraj samog događaja uljepšala je panel diskusija predavača na temu “Idea vs Execution” koju je moderirao Vladimir Grubor.

Advertisements

Predavači koje su ovom prilikom svi učesnici imali priliku slušati su:

  • Faris Začina, suosnivač i CEO bosanskohercegovačke kompanije “Ministry of Programming” sa temom “Startups – Moving Fast, Breaking Things, Learning Things”.
  • Bruno Omerović, suosnivač startup-a “Koola” kroz svoju temu “Six Fu***ng Months” objasnio je kako je 3 godine svog života uspio da “strpa” u samo šest mjeseci.
  • Miloš Mandić, osnivač startupa “Catalyzer” i alumni član EESTEC LC Beograda je objasnio na koji je način najbolje prezentovati svoju ideju i učiniti je interesantnom potencijalnim investitorima.
  • Erol Mujanović, motivacioni govornik i vodeći stručnjak u projektima implementacije promjena u timovima i organizacija, objasnio je važnosti motivacije i planiranja vremena.
  • Dino Ibrahimović, regionalni manager za MENA regiju kompanije Infobip sa temom “Od StartUp-a do globalnog giganta”.
  • Ivan Renudlić, osnivač startupa “Gigley” pričao je o tome kako ideju pretvoriti u uspješan startup.
  • Maša Čampara, osnivačica firme “eMedia Patch” je kroz svoje predavanje objasnila zašto je strano tržište bolje za ciljano i na koji način mu pristupiti.
  • Edin Saračević, osnivač HUB-a 387 i susnivač NEST-a 71 se osvrnuo na ulogu i važnost inkubatora i akceleratora u razvoju startupa i njihovih ekosistema.
  • Vuk Nikolić, osnivač i CEO kompanije “TruckTrack” uz svoju temu “The Magic World of Investments”.

Organizatori događaja izrazili su izuzetno zadovoljstvo velikim brojem prijava za događaj i interesovanjem koje su pokazali mladi ljudi te se nadaju da će upravo ovi mladi biti snaga sveobuhvatnog napretka u državi, regionu i šire.

(STUDOMAT.ba)

Advertisements


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!