Drugi dan NetWork 9 konferencije u znaku odličnih predavanja i izvrsne zabave

NetWork 9 konferenciju su 28. marta, drugog dana održavanja, obilježili niz kvalitetnih i posjećenih predavanja uz još jednu zabavu za pamćenje.


NetWork 9 konferencija drugi dan 7

Učesnici su iz programskog sadržaja, u čijem fokusu je bila primjena vještačke inteligencije u poslovnom okruženju, mogli odabrati između 48 sadržajnih predavanja nekih od najboljih IT stručnjaka iz zemlje i regiona. Sudionici interesantne panel diskusije „Hot Topics in the World of DevOps“ na kraju oficijelnog dana konferencije su razgovarali o najnovijim trendovima iz domena automatizacije IT strukture.

Advertisements

NetWork 9 konferencija drugi dan 1

Platinum sponzori konferencije, kompanije Lanaco i Logosoft, te Telekomunikacijski sponzor HT Eronet su medijima prezentovali svoje posljednje inovacije i nove usluge. Također, medijima su se obratile i Amina Karić, direktorica jedne od najvećih bh IT kompanija Authority Partners, te Anela Husković, ekspert iz Microsofta za  vještačku inteligenciju (Ai) za Centralno-istočnu Europu. One su govorile su o svojim putevima i iskustvima u IT karijeri i značaju djevojaka i žena u IT sektoru. Inače ove godine NetWork 9 bilježi više od 25% djevojaka i žena kao učesnica konferencije.

NetWork 9 konferencija drugi dan 10 Anela Huskovic Microsoft

Nakon najdužeg dana konferencije ispunjenog odličnim predavanjima i susretima, goste je na kraju dana dočekala iščekivana zabava sa Draženom Žerićem – Žerom i Crvenom Jabukom. Niko nije ostao ravnodušan nakon slušanja najvećih hitova popularnog sarajevskog benda, a prisutne je oduševio i Berin Buturović sa interpretacijama poznatih numera.

Advertisements

NetWork 9 konferencija drugi dan 14

Prvi dan događaja je protekao u znaku svečanog otvaranja konferencije i uspješno održanih Business Day-a i tehničkih radionica. Omar Krivošija, direktor Microsofta BiH, je na otvaranju rekao da se ove godine na konferenciju prijavilo 1100 učesnika, što svjedoči o sve većem značaju i uticaju ne samo Microsoft tehnoloških rješenja na privatni i javni sektor, već i općenito o razvoju i rastu IT industrije u BiH. On je također istakao da mu predstavlja veliko zadovoljstvo činjenica da Microsoft sarađuje sa većinom bh IT kompanija koje su konkurenti i na međunarodim tržištima, a i ove godine su sponzori NetWork konferencije.

Sve informacije o NetWork 9 konferenciji koja se održava pod sloganom „Connecting the Dots“ dostupne su na zvaničnoj web stranici konferencije www.networkkonferencija.ba.

Novosti o konferenciji NetWork 9 dostupne su i putem društvenih mreža: Facebook, Instagram, Twitter i LinkedIn.

(STUDOMAT.ba)