Mjera štednje GRAS-a: Studenti će gurati tramvaje

Bitno je da u ovome učestvuju naši dragi studenti, jer oni osim učenja i ne trebaju da imaju mnogo posla u životu pa im ovo dođe umjesto teretane i trčanja po kojekakvim trakama. Studenti i predstavnici Studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu nisu s oduševljenjem primili ovu vijest jer, kako navode iz ovih organizacija, studenti su poznate ljenguze koje ne žele da se bave ni s čim osim sa samima sobom.


Kantonalno javno komunalno preduzeće GRAS se po ko zna koji put našlo u žiži interesovanja javnosti, nakon što su došli do još jedne u nizu revolucionarnih ideja uz pomoć kojih planiraju ovo preduzeće, koje je na koljenima godinama, vratiti na noge.

Advertisements

Naime, kako su najavili na svojoj konferenciji za medije, GRAS najavljuje da će umjesto napajanja vozila strujom, zbog uštede, svim studentima koji imaju kupone GRAS-a omogućiti da volontiraju na poslovima guranja tramvaja prugama.

Advertisements

-O ovome smo mi razmišljali izuzetno dugo i došli smo zaista do zaključka da je neophodno da se jako potrudimo i napravimo iskorak u uštede i bolje sutra kako bi naše preduzeće stalo na svoje noge napokon. Ovdje se fino zagrijete, dođete do svog fakulteta i onda lijepo fino idete slušate predavanja i opet kad se budete vraćali pogurate tramvaj do svoje stanice. To je sve super, ekološki prihvatljivo i ako Bog da, pomoći će nam da uštedimo fino. Znate, nije fazon da se ta studentska bagra vozi za 16 maraka po cijeli dan u krug, mogu učiniti super korisne stvari i to još dobiti pofine mišiće, izjavio je za portal Šatro info, Enes Stranački, glasnogovornik GRAS-a.

(STUDOMAT.ba)