Danas je Svjetski dan poezije

Danas se obilježava Svjetski dan poezije kojeg je proglasio UNESCO 1999. godine s ciljem promocije čitanja, pisanja, objavljivanja i poučavanja poezije u cijelom svijetu kao i zbog davanja priznanja i podsticajima nacionalnim, regionalnim i međunarodnim pokretima poezije.


Već šestu godinu za redom, u povodu Svjetskog dana poezije, u svijetu se 21. marta organizuje međunarodna Julius Meinl promocija pod nazivom “Platite kafu stihom”, globalna inicijativa koja svake godine postaje sve značajnija.

Advertisements

Julius Meinl želi inspirisati ljude da pišu poeziju i tako učiniti svijet boljim mjestom, tako da danas možete valutom stiha platiti šolju omiljenog espressa.

Advertisements

U 80 kafe barova u Bosni Hercegovini, Julius Meinl BH d.o.o. izabraće tri najbolja autora stihova koji će osvojiti tri vrijedne nagrade i to aparat za kafu na kapsule i dva poklon paketa s njihovim proizvodima – šolje, kapućino, čajeve.

Deset najboljih stihova Julius Meinl objavit će na službenoj Facebook stranici, a korisnici te društvene mreže će “lajkovima” izabrati tri najbolje.

– Zastani, odloži mobilni telefon, pronađi inspiraciju i tako plati šolju svog omiljenog espressa, pozivaju iz Julius Meinla.

(STUDOMAT.ba)

Advertisements


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!