Da li će ispuniti normu: U drugom roku planiran upis 881 studenta na Univerzitet u Istočnom Sarajevu

Plan da se upiše i 107 stranih, te 91 vanredni student.


Foto: Katera.news

U prvu godinu prvog ciklusa studija u akademskoj 2022/2023. godini na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu u drugom upisnom roku planiran je upis 881 studenta.

Advertisements

Predviđen je upis 535 studenata na budžet, 148 na samofinansiranje, dok je plan da se upiše i 107 stranih, te 91 vanredni student.

Prijavljivanje kandidata za drugi upisni rok počinje 29. avgusta, a završava 2. septembra, navedeno je sajtu Univerziteta u Istočnom Sarajevu, prenosi katera.news.

Polaganje prijemnog ispita je 5. septembra sa početkom u 9.00 sati u svim članicama ove visokoškolske ustanove /na Muzičkoj akademiji i Akademiji likovnih umjetnosti Univerziteta u Istočnom Sarajevu prijemni ispit biće održan 5. i 6. septembra sa početkom u 9.00 sati.

Fakulteti koji nisu popunili slobodna mjesta u drugom upisnom roku Univerziteta u Istočnom Sarajevu mogu organizovati i treći upisni rok po rasporedu koji sami utvrde, a na način da se upis studenata završi do 30. septembra.

Advertisements

Objavljivanje rezultata konkursa je do 7. septembra do 14.00 sati.

Upis primljenih kandidata počinje 12. septembra, a završava se 16. septembra.

Osnovni uslov za upis na studijske programe prve godine prvog ciklusa studija je završeno četvorogodišnje srednjoškolsko obrazovanje u BiH ili ekvivalentno obrazovanje u inostranstvu.

Kandidati koji konkurišu za upis polažu prijemni ispit ili ispit za provjeru sklonosti i sposobnosti.

Detaljnije informacije o uslovima upisa u prvu godinu prvog ciklusa studija u akademskoj 2022/2023. godini u drugom upisnom roku zainteresovani mogu da pronađu na sajtu Univerziteta u Istočnom Sarajevu.