Dojmovi studenata o studiranju: Da li biste ponovo upisali isti fakultet?

Da li biste vi ponovo upisali fakultet na kojem studirate?


portrait of student touching head while reading book in college library education concept
Foto: Envato

Kako bi dobili bolju sliku o drugim fakultetima i smjerovima, studenti različitih smjerova su upitani šta misle o svom fakultetu, jesu li zadovoljni onime što su upisali i je li im fakultet ispunio očekivanja s kojima su došli na isti.

Tako je student treće godine medicine, Robert, rekao kako je zadovoljan s medicinom:

Ja sam zadovoljan s faksom. Mislim kao i svugdje ima nekih stvari koje nisu logične baš uvijek i koje bi se možda mogle bolje napraviti, ali sveukupno ja sam dosta zadovoljan. Profesori i kolege su dosta pristojni i kolegijalni, mislim uvijek ima iznimki, ali su u manjini.

A na pitanje bi li ponovno upisao isto, odgovara:

Da ponovno nešto upisujemo, ja bih najvjerovatnije upisao opet isto.

Studentica Lara treće godine predškolskog odgoja na Učiteljskom fakultetu imala je sličan odgovor:

Meni se fakultet u cjelini jako sviđa. Atmosfera na faksu je opuštena i ugodna, zbog ničega se ne osjećaš loše i pod nekim velikim pritiskom. Kad su ispiti logično treba malo stisnuti, ali i to se uz malo volje i truda da naučiti i položiti. Profesori izlaze u susret i možemo se javiti s pitanjima i uvijek su dostupni za komunikaciju. Gradivo je takvo kakvo je, nešto je korisnije, a nešto malo manje. Isto tako je i s predmetima. Neke stvari se više puta ponavljaju, pa koliko bilo dosadno nekad mi je i drago podsjetiti se na neke važne informacije. Nismo imali puno prakse jer je došla korona, što mi je iskreno malo žao jer sam samo jednom bila u vrtiću i mislim da je to veliki nedostatak. Fakultet nudi i niz raznih dodatnih aktivnosti. Da ponovno mogu upisivati faks sigurno bih opet izabrala isto.

Studentica Vanja je prva godina smjera Historija umjetnosti na Filozofskom fakultetu, a i ona je odgovorila na pitanje da li joj je fakultet ispunio očekivanja s kojima je došla:

Ja sam jako zadovoljna s fakultetom, profesori su ok i jako mi se sviđa način predavanja koji je jako zanimljiv. Ali ima naravno profesora koji su malo zahtjevniji pa se kod njih mora malo više potruditi, ali sve u svemu jako dobro. I sviđaju mi se razne aktivnosti, terenske nastave koje još bolje pojasne samo gradivo i daju nama mogućnost da vidimo u stvarnom životu ono što i učimo, prenosi kisobran.uniri.hr.