Cool web stranice koje će vam pomoći da opustite um i oslobodite se stresa

Posjetite ove zanimljive web stranice koje će vam uljepšati raspoloženje. I budite oprezni - neke od njih su prilično ovisne! :)


happy 1575980072

STUDOMAT vam donosi nekoliko zanimljivih i korisnih web stranica koje će vam pomoći da se opustite i oslobodite stresa.

On-line putovanja

Placesadvise je sjajno online mjesto na koje ćete otići na kraju dugog i napornog dana. Ova web stranica odvest će vas u mnoge zemlje, gdje možete istražiti nova mjesta i obići zanimljive znamenitosti.

Osmjehni se i miluj zajedno s njima

Catsoundboard je jednostavno i zabavno mjesto za ljude koji vole mačke i uživaju u njihovom društvu. Pređite mišem preko fotke bilo koje mace i uživajte u mjaukanju ili predenju. Ovo je sjajna ideja za zadirkivanje mačaka, pasa, prijatelja i porodice! Mjau! 😊

Opustite svoj um

Allolo zna kako ukloniti stres! Lezite na leđa, stavite slušalice i pravite se da nema nikoga – slušajte zvukove prirode i uživajte u ugodnim pogledima!

Alora.ba

Saznajte šta je stres, čitajte zanimljivosti i uradite stres test.  Jeste li pod stresom? Imate li neki od simptoma tjeskobe ili anksioznosti? Riješite ovaj kratki Alorin test – saznajte kako svakodnevni pritisci utiču na vas i kako se nositi sa njima

Dizajnirajte svoju kuću iz snova

Pomoću jednostavne internet stranice Homestay možete izgraditi kuću iz snova.

Testirajte ‘Mindreader’

Mindreader tvrdi da može pročitati vaše misli i saznati o čemu razmišljate. Pokušat ćete pogoditi … Pa, da budemo iskreni, to često ne uspijeva, ali svejedno je zabavno! 😋

Mjesto za kafu

Posebno za one koji vole provoditi vrijeme i opustiti se u kafićima. Coffitivity je web mjesto koje zna kako zvuče različiti kafići.

Gledajte koraljne grebene

Smirujući pogledi na koraljne grebene sa različitih mjesta širom planete sastavljeni su naovoj web stranici. ZAronite i uživajte!

ocean coral 1575979539

Svirajte klavir

Možete koristiti miš ili tastaturu. Tokom igre imate priliku da započnete razgovor sa nekim slučajnim kompozitorima ili možete uključiti „Play Alone“ mod i uživati ​​u svom solo izvođenju. Opustite se i stvorite svoja mala remek djela!

piano 1575979286


Kako smanjiti stres?

1. Organizujte svoje vrijeme i obaveze pametno.
2. Vježbajte i hranite se zdravo.
3. Dajte si oduška: pogledajte omiljenu seriju, pročitajte knjigu i imajte hobi.
4. Pozitivno razmišljajte i ne shvatajte sve previše ozbiljno.
5. Okružite se pozitivnim ljudima.
6. Probajte i neke alternativne metode poput joge i meditacije.
7. Ako koristite lijekove za ublažavanje stresa, neka to obavezno budu biljni preparati koji ublažavaju stres efikasno, ali ne izazivaju ovisnost.

alora knjiga

Muče te ispitna groznica i stres? Alora vam može pomoći da uklonite napetost, date svoj maksimum i postignete najbolje rezultate na ispitima! Posjeti www.alora.ba.