Coding Boot Camp: Potpuno besplatna radionica za uvod u svijet programiranja

Besplatna radionica za uvod u svijet programiranja održat će se u subotu, 20. jula sa početkom u 11:00 sati u prostorijama Coding Boot Campa. Na događaju vas očekuje prezentacija plana i programa Coding Boot Campa, upoznavanje sa osobljem, te mnoštvo informacija o tome kako početi programirati, certificirati znanje i zaposliti se.


Coding Boot Camp je mjesto gdje će mladi ljudi bez predznanja iz programiranja moći započeti svoje putovanje ka željenoj IT karijeri a CBC tim će ih na tom putu usmjeravati u skladu sa njihovim interesima i vještinama. U CBC prostorijama pored pohađanja kurseva moći ćete polagati i ispit za MTA certifikaciju. MTA je validacija osnovnih koncepta programiranja i pomaže studentima u istraživanju, otkrivanju i startanju uspješne IT karijere. To je prvi korak u Microsoft Certification seriji za početni nivo i pruža studentima pouzdanost, kredibilitet i diferencijaciju.

Advertisements

Tržište rada nikada nije bilo konkurentno kao danas. Prilikom apliciranja na svoj prvi posao posjedovanje MTA certifikata dvostruko povećava vaše šanse za dobijanje vašeg posla iz snova.

Ukoliko još uvijek ne razmišljate o učenju programiranja, možda je ovo idealna prilika da vas uvjerimo u suprotno. Ovu priliku možete iskorisititi za networking i upoznavanje sa CBC timom.

Advertisements

Broj mjesta je ograničen, te je potrebno izvršiti prijavu na ovome linku.

Više infrmacija možete pronaći na Facebook eventu ili na www.cbc.ba.

(STUDOMAT.ba)