CEO Academy od 14. do 17. decembra na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu

Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu već pet godina unazad uspješno realizuje CEO projekte namijenjene profesionalnom razvoju mladih. CEO Academy je jedan od njih, te se pod drugi put realizuje u vidu četverodnevnog događaja koji će se održati u periodu od 14. do 17. decembra tekuće godine u prostorijama Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.


CEO Academy

Cilj projekta je da okupi predstavnike različitih kompanija, organizacija i poveže ih sa studentima. Osim toga, njihovo osposobljavanje za uspješno zapošljavanje, usavršavanje kako bi bili konkurentni na tržištu, širenje znanja u različitim sferama poslovanja, te podsticanje na pokretanje i razvijanje već postojećih startup i malih biznisa u Bosni i Hercegovini.

CEO Academy ponudit će učesnicima novo iskustvo, korisne radionice, sjajnu energiju i ostvarivanje kontakata sa njihovim potencijalnim budućim poslodavcima. Sam događaj se sastoji iz četiri dijela i to Pro Career, Smart Booster, Marketing Stage i Idea Garage.  Učesnici će po završetku programa postati bogatiji za nova iskustva i poznanstva, a najbolji od njih i ferijalne prakse i zaposlenja. Svi učesnici će nakon učešća na sva četiri dana edukacija dobiti certifikate za CEO Academy.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Pro Career pružit će studentima priliku da od vodećih poslodavaca i HR menadžera u Bosni i Hercegovini čuju šta se od njih očekuje na prvom poslu i kako se najbolje predstaviti poslodavcu.  Na na speed dating-u koji će uslijediti nakon, predstavnici kompanija Mistral, Bimal, Lilium Digital, Sberbank BH, Universal Media, Coca-Cola HBC, DM, Klas, VISPAK, Institut za razvoj mladih – KULT i mnoge druge, omogućit će studentima networking i razmjenu kontakata i iskustva, a oni najboljim stručne prakse i zaposlenja. Kako bi studenti dobili priliku da budu učesnici ovog događaja, potrebno je da pored svoje prijave na web-u pošalju i svoj CV na info@ceokonferencija.ba prije početka programa, nakon čega će biti odabrano 20 najboljih koji će se predstaviti ovim HR menadžerima.

Smart Booster čini ukupno šest brendiranih radionica, a namijenjen je učesnicima koji žele steći vještine upravljanja vremenom, naučiti kako uspješno prodavati i pregovarati ili ojačati emocionalnu inteligenciju. Predstavnici CPCD-a, Mistrala, Centra za poslovnu edukaciju, Posao.ba, Lilliuma i Hoću.ba će biti predavači na ovom događaju i pomoći učesnicima da usvoje konkretne vještine koje će im biti korisne pri prvom zaposlenju.

Marketing Stage će učesnicima pružiti mogućnost da saznaju na koji način nastaju marketing kampanje najuspješnijih kompanija u Bosni i Hercegovini.  Svoju priču, kao i najzanimljivije novosti iz svijeta marketinga iz ugla CocaCole i  Sberbanke, sa prisutnima će podijeliti predstavnici Marketing odjela navedenih kompanija.

Idea Garage je događaj namijenjen preduzetništvu i startup-ima. Traventer, KolaPopola, Weelz by Klika, BCB, Sarajevo Traveler, Articoolisam, Bizbook su pokrenuti startupi ili uspješni mali biznisi, a njihovi pokretači i stručnjaci iz oblasti biznisa će održati motivirajuća i edukativna predavanja, te na taj način pomoći učesnicima da nauče kao da dođu od ideje do realizacije.

Svi zainteresovani se mogu prijaviti najkasnije do srijede 13.12.2017. godine do 12:00h na sljedećem linku. Save the date!

(STUDOMAT.ba)