Buduća studentica Naida Huseinagić oduševila nastupom na Baščaršiji

Mlada čelistica Naida Huseinagić pri otvorenim vratima spa centra probudila je oduševljenje kod brojnih prolaznika.


Foto: Zenicablog.com

Amman Spa & Beauty Centar iz Sarajeva, koji se nalazi nadomak Vijećnice, masaže, spa i beauty tretmane dvije noći zaredom pružao uz klasičnu muziku uživo.

Advertisements

Kako se ovaj objekat nalazi na prometnoj lokaciji na Baščaršiji, mlada čelistica Naida Huseinagić pri otvorenim vratima spa centra probudila je oduševljenje i kod brojnih prolaznika.

Osim zanimljivog prizora i ugodnih zvukova klasike koji su se čuli sa vrata Amman Spa & Beauty Centra, postoji i konkretan razlog zašto su iz ovog centra odlučili svojim klijentima prirediti opuštanje uz klasičnu muziku uživo.

Advertisements
Foto: Zenicablog.com

 – Masaža i klasična muzika imaju zajedničko to da oboje učinkovito djeluju na opuštanje i oporavak od stresa, a studije potvrđuju da umirujući efekt izazvan klasičnom muzikom oslobađa dopamin za povećanje zadovoljstva. Dopamin takođe sprečava oslobađanje hormona stresa, što je isti slučaj i kod masaže, izjavila je vlasnica spa centra Ema Alagić, prenosi Zenicablog.com.

Čelistica Naida Huseinagić učenica je Srednje muzičke škole iz Zenice, a uskoro i studentica. Huseinagić osim čela svira klavir i bubanj, a svoje iskustvo iz spa centra ocijenila je jedinstvenim.

 – Moja prva ljubav su muzika i čelo, i bila sam jako sretna zbog pozitivnih reakcija osoba koje su imale priliku da uživaju uz moju muziku i spa tretmane. Nije zgoreg ubaciti klasiku češće u neke standardne sfere života, a ova ideja Amman Spa o mom angažmanu je upravo i pokazala koliko to može da utiče na raspoloženje i uživanje, izjavila je Huseinagić.