Budite njihovi heroji: Donirana krv za djecu oboljelu od raka znači život

Djeca oboljela od raka su istinski heroji, ali i oni trebaju svoje heroje koji će im biti podrška. Njihov heroj budite vi!


darivanje krvi

Udruženje “Srce za djecu oboljelu od raka” najavilo je akciju darivanja krvi za srijedu 23. decembra, u Zavodu za transfuzijsku medicinu Federacije BiH u Sarajevu.

Advertisements

Kako naglašavaju iz Udruženja, tokom hemoterapija svakom djetetu oboljelom od raka je potrebna krv. Često oni primaju i po nekoliko doza sedmično.

Donirana krv za djecu oboljelu od raka znači život, jer bez toga ne bi mogli nastaviti liječenje. Posebno je težak period koji je nastupio usljed pandemije koronavirusa, a potrebe za krvlju i krvnim derivatima se ne smanjuju.

Advertisements

 – Pozivamo građane koji imaju priliku doći, 23. decembra od 8 do 17.30 sati u Zavod za transfuzijsku medicinu FBiH u Sarajevu, da poklone dio sebe koji može spasiti živote čak tri djeteta. Djeca oboljela od raka su istinski heroji, ali i oni trebaju svoje heroje koji će im biti podrška. Njihov heroj budite vi, poručuju iz Udruženja.

Akciju zajedničkim snagama organiziraju Udruženje “Srce za djecu oboljelu od raka”, Crveni križ FBiH, Crveni križ Općine Centar i Zavod za transfuzijsku medicinu FBiH.