Biste li prošli test za američko državljanstvo? Odgovorite na ova standardna pitanja i saznajte

Sjedinjene Američke Države i danas mnogi vide kao obećanu zemlju i spremni su štošta napraviti da bi došli do državljanstva najveće gospodarske i vojne velesile. Uz ostale preduslove koje trebate ispuniti, obvezni dio postupka dobivanja državljanstva SAD-a je rješavanje testa u kojem se ispituje poznavanje raznih područja života SAD-a, a posebno političkog poretka, zakona te povijesti zemlje.


Upravo temeljem pitanja koja se pojavljuju na standardiziranim testovima, a koji se postavljaju strancima koji žele postati građanima SAD-a, historičarka Regina Munch sastavila je zaista opširan kviz.

Ono što je izvrsno u ovom kvizu je to što za svako pitanje imate, u nekoliko redova pojašnjen odgovor pa i ako promašite neke odgovore, možete ih potom apsolvirati, prenosi Srednja.hr.

Kviz pokušajte riješiti na ovom linku.

(STUDOMAT.ba)


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!

Komentari

STUDOMAT.ba
STUDOMAT je najveća internet zajednica studenata i mladih u regionu osnovana 2012. godine, namijenjena studentima i mladima u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, stipendijama, studentskim poslovima, smještaju i ostalim temama koje su interesantne studentima i mladima.