Bišćanka proglašena najboljom studenticom na Univerzitetu u Turskoj, pa poslala dirljivu poruku svojoj prvoj nastavnici

Bišćanka Amina Majetić postala je doktor medicine i proglašena je najboljim studentom Univerziteta u Turskoj što je velika čast.


5d248b235b68e3.86140858 1

Svoju radost podijelila je s najbližim, a posebno dirljivu poruku poslala je svojoj nastavnici Mejasi Dupanović, inače dugogodišnjoj aktivistici ekološkog udruženja „Unski smaragdi“, prenosi 6yka.com.

– Draga moja prva nastavnice,

želim da Vas od srca pozdravim i kažem Vam da ste mnogo poželjeni. Posebno ovih dana, mnogo mislim na Vas, jer se nalazim na jednoj, iznimno važnoj raskrsnici mog života. Htjela sam da sa Vama, mojom prvom učiteljicom, osobom s kojom sam otkrila sebe, naučila da vjerujem u sebe i zakoračim u svijet bez straha, podijelim svoju radost i javim Vam da sam dobila titulu doktora medicine, uz koju sam dobila i nagradu najboljeg studenta na mom Univerzitetu u Turskoj. Sve te titule podsjetile su me na moje prve korake i osobu koja je obilježila moje djetinjstvo, a to ste Vi. Hvala Vam za sav vaš trud i strpljenje, za svu podršku koju ste mi davali i nakon završenog osnovnog školovanja, pa sve do mog odlaska na fakultet, jako, jako daleko.Vjerujte mi , tokom ceremonije i proglašenja, iako ne fizički, bili ste uz mene i moje roditelje u našim mislima i srcima. Spomenuli smo Vas na stotine puta. Šaljem Vam i nekoliko fotografija, a uz njih i mnogo zagrljaja i poljubaca. Vaša mala Amina Majetić.

Dupanović je priznala da ju je Aminina poruka obradovala i rasplakala, piše Jajce-online.

Draga moja Amina! Nisam mogla čuti bolju vijest od ove, kojom si me zaista obradovala, a istovremeno i rasplakala. To se zovu suze radosnice, suze sreće i ponosa. Zato ti čestitam od srca, a tvojim roditeljima poručujem da imaju zašto da žive, jer si njihov ponos i dika. Na najbolji način si im uzvratila i ispunila njihova i moja očekivanja.Neka ti je sa srećom, a ti si i dalje moja mala Amina, đak generacije OŠ”Harmani II” u Bihaću, voditeljica dječije ekološke akademije Unskih smaragda, voditeljica eko-kviza: Una i ekologija, moja nasljednica, ponos nacije BIH i prijateljske nam Turske države. Ljubi te tvoja prva učiteljica – napisala je Dupanović.

(STUDOMAT.ba)