Bez straha i cenzure: Lični interesi iznad obrazovanja?

Šezdeset studenata Univerziteta u Istočnom Sarajevu traži smjenu rektora Steve Pašalića, tvrdeći da Univerzitet trpi zbog njegovih ličnih interesa, dok druga grupa studenata traži smjenu studentskih predstavnika, tvrdeći da je njihov nelegitimitet utvrdila i Republička inspekcija.


Ništa bolja situacija nije ni na Univerzitetu u Sarajevu. Studenti misle da je utjecaj politike najgora vrsta pritiska na studente i studentske organizacije, te da studenti nisu jedinstveni i ne brinu o kvaliteti udruženja.

O realnoj slici studentskog aktivizma razgovarat će Amela Kuloglija, Ahmed Tabaković, Filip Matić, Ivo Čarapina, Rejhana Numanović i Mirko Matić u emisiji “Bez straha i cenzure”, koju će gledatelji TV1 imati priliku pogledati u ponedjeljak u 21 sat.


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!

STUDOMAT

STUDOMAT je najveća internet zajednica studenata i mladih u regionu osnovana 2012. godine, namijenjena studentima i mladima u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, stipendijama, studentskim poslovima, smještaju i ostalim temama koje su interesantne studentima i mladima.
X