Bez straha i cenzure: Gdje su granice znanja?

Studenti i studentska populacija tokom svog života imaju mnoge prepreke. Od neuslovnog smještaja, prevoza, ograničene literature, čitaonica i biblioteka koje bi radile čitav dan, zdravstvena zaštita koja nije adekvatno regulisana. Najveće probleme imaju osobe sa invaliditetom jer na većini fakulteta i univerziteta u Bosni i Hercegovini nema adekvatan prilaz za osobe u kolicima.


“Postoji dosta ograničenja koja studenti imaju tokom svog života, ali da se radom većina njih može promijeniti”, rečeno je u emisiji “Bez straha i cenzure” koja će biti emitovana u ponedjeljak u 21h.

Advertisements

Gosti: dekan Elektrotehničkog fakulteta u Banja Luci Branko Blanuša, profesorica Zlatiborka Popov-Momčinović, te studenti Amina Hadžiemrić iz Sarajeva, Abdurrahman Zein Elabdin iz Sarajeva, Matija Krivošić iz Mostara i Nikola Srdić iz Banja Luke.

Advertisements

Jedno od ograničenja je i limitirana stručna literatura, ali i kada ista postoji tu je nedostatak volje kod studenata da čitaju nešto više od onog što im se u praksi pokazalo dovoljnim za polaganje ispita.

 

(STUDOMAT.ba)