Beogradski profesor statusom na Facebooku oduševio javnost

- Divan čovjek. Ljudina! Glasi jedan od komentara na status 60-godišnjeg profesora dr. Boričića, koji je inače i dekan Ekonomskog fakulteta u Beogradu. Dr. Boričić poznat je inače po tome što je aktivan na društvenim mrežama, a kako prenose tamošnji mediji, studenti ga vole jer se prema njima odnosi "kao pravi pedagog, mentor i savjetnik", a ne "kao netko s visoka", prenosi Index.hr.


branislavboricic
Foto: Facebook

– Kad postavim novi status odmah vidim, po lajkovima u kratkom vremenu, koliko mojih studenata, usred ispitnog roka, zapravo ne uči, napisao je beogradski profesor Branislav Boričić na svom profilu na Facebooku, a status je uskoro obišao regiju. Uz brojne lajkove, profesor je zaradio i hrpu komentara u kojem njegovi studenti, bivši i sadašnji, ali i mnogi drugi korisnici, neskriveno izražavaju svoje divljenje i sklonost duhovitom profesoru.

borcic_07072015_facebookskrin

A da je tako, omiljeni je profesor pokazao i jednim svojim, posebno dirljivim statusom na Facebooku, u kojem je napisao:

– Poznajem dvije studentice. Jedna uvijek plače prije ispita, a druga poslije, bilo od radosti, bilo od tuge. Znajte da vaši ispiti NIKADA nisu vrijedni vaših suza! To vam kažem ja, profesor po zanimanju!

(Index.hr)