BBI banka stipendirat će deset studenata završnih godina fakulteta iz BiH

BBI banka stipendirat će deset studenata završnih godina dodiplomskog studija u Bosni i Hercegovini.


bbi

Pravo na konkurs imaju redovni student, državljani Bosne i Hercegovine, na završnoj godini fakulteta, odnosno dodiplomskog studija u Bosni i Hercegovini. Visina mjesečne stipendije koja se isplaćuje u 10 rata iznosi KM protuvrijednost iznosa od EUR 100,00.

– Glavni razvojni resurs jedne države, kao i regije u kojoj ona egzistira, jeste ljudski kapital, a njegov kvalitet uglavnom određuju obrazovanje i obuka. Procjenjuje se da ulaganje u obrazovanje i obuku pojedinaca donosi profit koji je uporediv sa ulaganjima u fizički kapital. Zbog toga je u obrazovanje potrebno stalno ulagati, stvarati ga, uvećavati, primjenjivati, ali i prenositi drugima. S obzirom da BBI banka od svog osnivanja na različite načine putem stipendija ulaže u edukaciju, rado pomazemo u realizaciji ovog značajnog projekta, kazao je Amer Bukvić, predsjednik Uprave BBI banke.

Kandidati zainteresirani za učešće na konkursu trebaju u roku od 15 dana od dana objavljivanja konkursa u dnevnim novinama dostaviti putem pošte neophodne dokumente konkursnoj Komisiji na adresu: Bosna Bank International, Trg djece Sarajeva bb, 71000 Sarajevo, sa naznakom „Konkurs za stipendije za studente završnih godina dodiplomskog studija u Bosni i Hercegovini“neophodne dokumente.

Komisija će razmatrati sve potpune prijave primljene do petka, 23.02.2018. godine. Više informacija na: www.bbi.ba

(STUDOMAT.ba)