BBI banka stipendirat će deset studenata završnih godina fakulteta iz BiH

 BBI banka stipendirat će deset studenata završnih godina fakulteta iz BiH

BBI banka stipendirat će deset studenata završnih godina dodiplomskog studija u Bosni i Hercegovini.

Pravo na konkurs imaju redovni student, državljani Bosne i Hercegovine, na završnoj godini fakulteta, odnosno dodiplomskog studija u Bosni i Hercegovini. Visina mjesečne stipendije koja se isplaćuje u 10 rata iznosi KM protuvrijednost iznosa od EUR 100,00.

– Glavni razvojni resurs jedne države, kao i regije u kojoj ona egzistira, jeste ljudski kapital, a njegov kvalitet uglavnom određuju obrazovanje i obuka. Procjenjuje se da ulaganje u obrazovanje i obuku pojedinaca donosi profit koji je uporediv sa ulaganjima u fizički kapital. Zbog toga je u obrazovanje potrebno stalno ulagati, stvarati ga, uvećavati, primjenjivati, ali i prenositi drugima. S obzirom da BBI banka od svog osnivanja na različite načine putem stipendija ulaže u edukaciju, rado pomazemo u realizaciji ovog značajnog projekta, kazao je Amer Bukvić, predsjednik Uprave BBI banke.

Kandidati zainteresirani za učešće na konkursu trebaju u roku od 15 dana od dana objavljivanja konkursa u dnevnim novinama dostaviti putem pošte neophodne dokumente konkursnoj Komisiji na adresu: Bosna Bank International, Trg djece Sarajeva bb, 71000 Sarajevo, sa naznakom „Konkurs za stipendije za studente završnih godina dodiplomskog studija u Bosni i Hercegovini“neophodne dokumente.

Komisija će razmatrati sve potpune prijave primljene do petka, 23.02.2018. godine. Više informacija na: www.bbi.ba

(STUDOMAT.ba)

Možda te i ovo zanima?

Osvoji kafe aparat!

Želiš osvojiti vrhunski Caffe Vergnano aparat za kafu, mjesečnu zalihu kafe i spremno dočekati nove ispitne i fakultetske izazove?