Banjalučki univerzitet dobio nova 42 doktora nauka

Kvalitet doktorskih disertacija ogleda se u istraživanjima koja su objavljena u najkvalitetnijim stručnim časopisima.


Foto: Kampus UNIBL
Foto: Kampus UNIBL

Na Fakultetu političkih nauka u Banjaluci jučer su u naučni stepen doktora nauka promovisana 42 kandidata koja su na Univerzitetu u Banjaluci uspješno odbranili svoje disertacije.

Rektor Univerziteta u Banjaluci Radoslav Gajanin rekao je da je promocija doktora nauka organizovana u okviru Dana Univerziteta u Banjaluci, navodeći da je u protekloj godini znatan broj doktoranata odbranio disertacije na ovom univerzitetu.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Doktori nauka su iz različitih oblasti, a kvalitet doktorskih disertacija na našem univerzitetu je potvrđen kroz publikacije i istraživanja koja su sprovedena u okviru doktorske disertacije u međunarodno referentnim časopisima. Na tome Univerzitet u posljednje vrijeme insistira da bi osigurao kvalitet doktora nauka i njihovih disertacija, rekao je Gajanin.

Dekan Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci Milenko Krajišnik rekao je da ovaj fakultet četvrtu generaciju izvodi kandidate na trećem ciklusu studija, te dodao da na Ekonomskom fakultetu prosječno pet kandidata godišnje odbrani doktorsku disertaciju, piše BHRT.

Ove godine imamo šest kandidata koji su odbranili doktorsku disertaciju. Raduje nas i ohrabruje da su kvalitet tog studija i doktorskih disertacija u uzlaznoj putanji. To je jako važno za razvoj nauke na ovom prostoru, rekao je Krajišnik.

Marko Popadić iz Trebinja, koji je doktorirao na Filozofskom fakultetu u Banjaluci iz oblasti metodike nastave likovne kulture, istakao je da je prezadovoljan uslovima pisanja odbrane doktorske disertacije.

– Sve pohvale za ovaj univerzitet i Filozofski fakultet. Jedan naporan put je iza nas, ali nastavljamo dalje da se u naučnom smislu borimo zarad napretka naše države i visokog školstva, naveo je Popadić.

Arnela Cerić Banićević, doktor nauka iz oblasti perinatologije, koja je odbranila doktorat na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Banjaluci, naglasila je da je ponosna na rezultat dugog rada.