Aleksandar Vučić: Kao student kupio usisavač kojeg je otplaćivao na rate

Kirby usisivač svakako nije proizvod koji inače i prečesto kupuju studenti.


vucic indeks

Predsjednik Republike Srbije gostovao je na televizijskom kanalu Pink u intervjuu koji se odvijao u vozu, što se svakako ne viđa svakodnevno.

Osim dnevno-političkih tema aktualnih u ovoj zemlji, većini je ipak u sjećaju ostala priča o usisavaču, marke Kirby, kojeg je Vučić otplaćivao čak godinu dana, kao student.

I na našem je tržištu dostupan usisavač američkog brenda Kirby, a jednako kao i u susjedstvu, “krasi” ga “paprena” cijena zbog čega se rijetko koje kućanstvo odluči na ovu nemalu investiciju. Iako se prodajni trgovci kunu u njegovu efikasnost, pa će vam rado demonstrirati kakve sve nečistoće mogu usisati iz vaših madraca ili dvosjeda, zbog svoje cijene na kupovinu istoga odlučuju se oni dubljega džepa ili pak zajednička kućanstva u kojima onda više generacija ili porodica dijeli trošak investicije, ali i sam usisavač po potrebi.

U svakom slučaju, Kirby usisivač svakako nije proizvod koji inače i prečesto kupuju studenti. Međutim, zahvaljujući razgovoru s novinarkom televizije Pink, cijela regija imala je prilike doznati da se u ovaj trošak bacio upravo aktualni predsjednik Republike Srbije dok je bio student.

Kada sam dobio prvu stipendiju, da bih pomogao majci, uzeo sam Kirby usisivač na rate, pojašnjava predsjednik.

Uzeo sam na godinu dana, ali tih 100 maraka koje sam morao dati pred kraj mjeseca, kao da su mi oduzimali sve što imam. Ja sam tad primao 300, 400 maraka koliko je bila prosječna stipendija i zato kad treba da platim, meni bude problem, prisjetio se Vučić.