AIESEC kroz projekat “RevolutiON, Let's get green, Woman of tomorrow” dovodi 48 praktikanata u BiH

Ovog ljeta, tačnije u periodu od 11.7. do 10.10., u Sarajevu i Zenici će boraviti 48 praktikanata iz 22 zemlje svijeta povodom projekata "RevolutiON, Let's get green, Woman of tomorrow", koje organizuje AIESEC Sarajevo.


Zemlje iz kojih praktikanti dolaze su: Italija, Brazil, Kanada, Španija, Portugal, Belgija, Austrija, Njemačka, Švicarska, Grčka, Turska, Azerbejdžan, Ukrajina, Kina, Malezija, Srbija, Crna Gora, Oman, Bahrein, Indija, Egipat, Litvanija.

Advertisements

Praktikanti će raditi u kulturnim ustanovama i nevladinim organizacijama kao što su: Gazi Husrev-begova biblioteka, Fondacija Cure, Crvena, Input, Žene za žene, Centar za kulturu Sarajevo, Historijski muzej Bosne i Hercegovine, Muzej Alija Izetbegović Udruženje INFOHOUSE, Pozorište mladih Sarajevo, Centar za edukaciju i istraživanje NAHLA, Muzej savremene umjetnosti ARS AEVI, Udruženje obrazovanje gradi BiH, Fondacija za socijalno uključivanje u Bosni i Hercegovini, Edukativno-kulturni centar Tesnim, Tunel spasa i Ferijalni savez Sarajevo.

Također, oni će svojim idejama raditi na unapređenju organizacija u kojima rade a također unaprijediti sebe i svoje vještine radom u novom, internacionalnom okruženju.

Iz AIESEC-a posebno ističu zahvalnost pomenutim ustanovama i organizacijama što su iskazali želju za saradnjom i dali svoj doprinos unapređenju društva u kojem živimo.

Advertisements

– Nadamo se nastavku saradnje u budućnosti kao i saradnju sa mnogo većim brojem organizacija za koje se nadamo da će prepoznati važnost projekta kojim želimo učiniti našu državu i grad boljim mjestom za život, navode na kraju svog saopštenja iz AIESEC-a.

Za više informacija posjetite zvanični Facebook fanpage AIESEC Bosnia & Herzegovina.

(STUDOMAT.ba)