UŽIVO: Pratite studentski tim BiH u avanturi života

12. aprila 165 studentskih timova iz 50 zemalja svijeta krenulo u avanturu života sa šest lokacija u Evropi, utrkujući se ko će prvi stići do Pariza. Takmičenje Red Bull Can You Make It? je izazov u kojem takmičari trebaju pronaći inovativne načine kako putovati bez novca.


red bull can you make it

Naime, ideja takmičenja je da tročlani timovi studenata u jednoj sedmici pređu preko 1.000 kilometara putujući Evropom, koristeći limenke Red Bulla kao jedinu valutu.

Svoj novac, kartice i mobitele predali su na startu, i dobili 24 limenke Red Bulla koje će razmjenjivati za hranu, prenoćište i prevoz do narednog check pointa. Dobili su i timski mobitel pomoću kojeg će na socijalnim mrežama objavljivati svoja iskustva sa putovanja. Na svom putu do Pariza, svaki tim mora proći minimalno šest kontrolnih tačaka od 45 koliko ih ukupno ima. Na svakom check pointu takmičare očekuju razni zadaci i izazovi, a njihovim savladavanjem zarađuju nove limenke Red Bulla koje će koristiti u nastavku putovanja.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

BiH predstavnici – tim Stone Age, koji čine tri studenta iz Banje Luke: Novica Laketić, Ognjen Cvijanović i Vukašin Latinović – startali su 12. aprila iz Edinburga. U poslijepodnevnim satima već su pronašli prevoz i vozili se kamionom prema Glazgovu, potrošivši samo jednu limenku Red Bulla. Naš tim možete pratiti i podržavati, te im na taj način pomoći u prikupljanju bodova, na ovome linku.

Polusatni dnevni šou sa uključenjima uživo i najzanimljivijim detaljima sa takmičenja Red Bull Can You Make It? možete pratiti večeras od 21h na Red Bull TV.

(STUDOMAT.ba)