31.12.2013.

Udruženje “Ruku na Srce” podijelilo paketiće djeci iz socijalno ugroženih porodica

Humanitarno udruženje studenata “Ruku na Srce” je u nedjelju 29.12.2013. godine u prepunoj sali Doma mladih u Sarajevu organizovalo i podijelilo 450 paketića za djecu iz socijalno ugroženih porodica sa prostora Kantona Sarajevo.

Humanitarno udruženje studenata “Ruku na Srce” je u nedjelju 29.12.2013. godine u prepunoj sali Doma mladih u Sarajevu organizovalo i podijelilo 450 paketića za djecu iz socijalno ugroženih porodica sa prostora Kantona Sarajevo. 

Vođeni ciljem pružanja pomoći socijalno ugroženim porodicama, studenti pored fakultetskih obaveza svoje vrijeme su nesebično i po treću godinu za redom odvojili za plemeniti i veoma humani rad, a sve to u cilju postizanja osmijeha na licima dječice koja često ne znaju kako je osjećati se sretnim. Bitno je istaći da je iza Udruženja i mnogo drugih uspješnih projekata. Do sada su organizovane razne radionice slikanja, sviranja, pjevanja, instrukcije i pomoć pri učenju, navodi se u saopštenju.

Ove godine, djeca uzrasta od 1 do 15 godina su imali priliku da prisustvuju odličnoj predstavi za djecu u kojoj su se upoznali sa likovima iz njima dragih bajki, od Pepeljuge i Crvenkapice, do Pinokija i Petra Pana. Priredbu za mališane su potpuno pripremili i u istoj učestvovali članovi ovoga Udruženja.

– Manifestaciju je otvorila predsjednica ovoga Udruženja, gospođica Elma Adanalić, koja se posebno zahvalila svim dobrim ljudima koji su podržali projekat. Roditelji i njihova djeca su, nakon dva i po sata zanimljivog druženja, otišli zadovoljni i sretni ka svojim porodicama. Za nadati se je da će ovakvih projekata biti mnogo više u našem gradu i da će mnoga djeca osjetiti barem na tren šta znači imati sretno djetinjstvo, dodaje se u saopštenju.

(STUDOMAT.ba)

Instalirajte našu Android aplikaciju i brzo i jednostavno pratite nove konkurse za stipendije i poslove. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter i Instagram. Sve informacijte čitajte i na našem Viber chatu.

Imate pitanje u vezi studija? Prijavite se i diskutujte sa više od 22.700 registrovanih članova. Člansto na portalu donosi vam i mogućnost besplatnog korištenja naše Skriptarnice.