Vlada na konkurse za zapošljavanje u državnoj administraciji uvodi test iz pasijansa

Test iz pasijansa, odnosno "Solitaire" igre sa kartama, postaće obavezni dio konkursa za zapošljavanje u državnoj administraciji u susjednoj Srbiji, javljaju izvori iz Vlade.


Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Kako prenosi portal Njuz.net, nakon što su neki ministri u Vladi predložili potpuno zamrzavanje zapošljavanja u državnoj administraciji, pojedine stranke vladajuće koalicije su se pobunile, jer nisu stigle da zaposle baš svu rodbinu.

Nakon konsultacija u Vladi Srbije došlo je do kompromisa, tako da će se uvođenjem testa iz pasijansa podići kriterijumi prilikom zapošljavanja u državnoj upravi i na taj način smanjiti zapošljavanje u državnoj administraciji.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Kako “Njuz” saznaje, ministar rada i zapošljavanja Jovan Krkobabić, uspio je da ubijedi ministra privrede Sašu Radulovića da se prilikom konkursa za zapošljavanje u državnoj administraciji doda i elektronsko testiranje igranja pasijansa. Kako je ministar rada precizirao, vještina igranja pasijansa na kompjuteru je možda i najobuhvatniji test za jednog kandidata koji želi da živi od para poreskih obveznika do kraja svog radnog vijeka.

– Tim testom vi testirate kandidata na mnogo vještina. Od kompjuterskih, preko logičkih, do poznavanja engleskog jezika. Takođe, neće se cijeniti samo brzina otvaranja karata i ono kad krenu da padaju po monitoru, već i stil i odnos kandidata prema samom pasijansu, saopštio je ministar rada i zapošljavanja Jovan Krkobabić nakon sjednice Vlade Srbije.

Pravilnikom o testiranju kandidata za zapošljavanje u državnoj administraciji takođe će biti regulisano da i oni koji namjeste da otvaraju samo po jednu kartu, umjesto svaku treću, će moći samo da se zaposle na opštinskom nivou, dok oni koji uspiju da otvore na težem nivou, mogu da apliciraju i za poslove u ministarstvima.

Iz kabineta ministra rada i zapošljavanja “Njuz” takođe saznaje da je i sam Jovan Krkobabić pasionirani igrač pasijansa.

Napomena: Tekst satiričnog karaktera preuzet i prilagođen sa portala Njuz.net.

(Vanja Gatić; njuz.net)