Predstavnici Fondacije UniCredit&Universities posjetili Sveučilište u Mostaru

U utorak, 15.09.2015. godine, UniCredit Bank je organizirala posjetu predstavnika Fondacije UniCredit&Universities Sveučilištu u Mostaru, u okviru koje su studentima predstavljeni programi i inicijative ove fondacije.


Predstavnici Fondacije UniCreditUniversities predstavili studentima Sveučilišta u Mostaru atraktivne inicijative i stipendije cover

Fondacija UniCredit &Universities je privatna fondacija Grupe UniCredit čiji je cilj da podrži najtalentiranije studente i istraživače koji dolaze iz 17 zemalja u kojima djeluje UniCredit kao komercijalna banka.

Predstavnici Fondacije UniCredit&Universities, gospođa Annalisa Aleati, direktorica Znanstvenog odbora Fondacije i gospodin Giannantonio De Roni, generalni sekretar Fondacije sastali su se u Mostaru sa prof.dr.sc. Ljerkom Ostojić, Rektoricom Sveučilišta u Mostaru, a nakon toga su održali kratku prezentaciju studentima i profesorima. Profesorima i studentima su se obratili i Giulia Tuan i Gabriele Rosana, studenti iz Italije, podijelivši svoja konkretna iskustva kao stipendisti Fondacije UniCredit&Universities koji su trenutno na praksi u UniCredit Bank u Bosni i Hercegovini.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

– Naša želja je da potaknemo saradnju Fondacije UniCredit &Universities sa bh. akademskom zajednicom i da što više studenata uključimo u mrežu Fondacije. Stoga smo izuzetno sretni što smo nakon prošlogodišnje posjete Sarajevu, ove godine uspjeli organizirati posjetu predstavnika Fondacije Mostaru. UniCredit Bank se snažno zalaže da pruži podršku mladima u njihovom napredovanju, a pripadnost Grupi UniCredit omogućila nam je da im predstavimo projekte Fondacije UniCredit&Universities, koji su izuzetno dobra prilika da naši studenti kroz međunarodne stipendije i praksu usavrše svoja znanja. Pozivamo studente da iskoriste priliku i da se prijave za stipendije koje su im zanimljive, što će biti značajno i za njih kao pojedince, ali i za razvoj naše zemlje, izjavila je ovim povodom direktorica Marketinga i komunikacija UniCredit Bank, gospođa Selma Riđanović – Kenović.

Predstavnici Fondacije UniCreditUniversities predstavili studentima Sveučilišta u Mostaru atraktivne inicijative i stipendije (2)

Aktivnosti  UniCredit&Universities fondacije svrstane su u dvije glavne kategorije: podrška za studije i podrška za istraživački rad. Osim toga, Fondacija finansira druge inicijative u suradnji sa europskim sveučilitima i centralnim bankama.

U okviru podrške za studije, UniCredit&Universities nudi niz stipendija u oblasti ekonomije, bankarstva i financija studentima koji žele završiti master ili doktorske studije na najboljim univerzitetima u inostranstvu. Fondacija je također proširila svoje inicijative i na studente dodiplomskog studija, nudeći im programe međunarodne studijske razmjene i stipendije za tromjesečnu praksu u inozemstvu u bilo kojem pravnom licu UniCredita u odabranim zemljama.

U okviru podrške za istraživački rad, Fondacija UniCredit&Universities nudi stipendije za istraživanja i nagrade za najbolje postdoktorske istraživačke radove u oblasti ekonomije, bankarstva i finansija.

Više informacija o inicijativama Fondacije UniCredit&Universities može se dobiti na na zvaničnoj web stranici, te na zvaničnoj Facebook stranici Fondacije.

(STUDOMAT.ba)