Najava: Omladinski program BHR1 #412

Poljednji dan novembra je ujedno i prvi dan u petodnevnoj seriji emisija i sadržaja koje vam nudi novo, 412. izdanje Omladinskog programa na BH radiju1. Opet smo vam spremili zanimljive, korisne, informativne i zabavne sadržaje, pa ne zaboravite uključiti BH radio1 u OP terminima...


Ponedjeljak, 30. novembar/studeni, će pored emisije Čuj BiH Plus (izbor iz ranije emitovanih sadržaja OP-a) koja se emituje od 13:03h, donijeti i novo, redovno izdanje magazina Čuj BiH! u kojem možete čuti nove priče i priloge naših novinara iz raznih krajeva BiH, sa raznovrsnim temama i storijama sa aktuelnih događaja kojima smo prisustvovali.

Utorak je dan za jednu od naših muzičkih emisija koje promoviraju rad alternativne muzičke scene. Ovog utorka, prvog u decembru, na redu je emisija koja se bavi radom domaćih demo skupina i autora, a donosi, pored njihove muzike, i informacije o dešavanjima na sceni, koncertima, festivalima, kao i razgovore sa nekima od aktera ove uvijek žive i aktivne scene. BH Demo Liga, od 19:10h, ili u reprizi, od 00:10h.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

U srijedu će vas sa naših frekvencija pozdraviti voditeljski duo – Marina Golubović i Hamza Agić – koji vas vodi kroz obilje zanimljivih sadržaja još jednog magazina u OP-u, emisije Like&Share. U ovoj emisiji možete čuti razne pozitivne, inspirirajuće priče sa mladima koji pomjeraju granice radeći, profesionalno ili iz hobija stvari koje ih čine uspješnim i interesantnim nama i vama. Ne propustite ni najave raznih dešavanja koje vam preporučujemo za učešće ili konzumaciju…

Slobodni poligon OP-a je prostor u kojem vam prezentiramo sve zanimljive govorne sadržaje za koje nemamo mjesta u našim magazinskim programima. To mogu biti intervjui, reportaže, razni drugi autorski i ostali sadržaji, a ovog četvrtka ćemo vjerovatno započeti sa emitovanjem snimaka sa posljednjeg izdanja Otvorenog univerziteta održanog u posljednjoj sedmici u Sarajevu. Dovoljna preporuka za one koji znaju šta je Otvoreni univerzitet, a za one koji ne znaju – poziv da nas pratite u jednom od dva ponuđena termina.

Zadnji radni dan u sedmici je uvijek rezervisan za jednu od preostale tri muzičke emisije iz OP ponude. Ove sedmice (4.decembra) red je za novo izdanje emisije u kojoj vam promoviramo nova (ili super zanimljiva starija) izdanja sa elektronske muzičke scene. Tačnije, to rade momci iz Oscilatora, prvog bh. net labela, i autori dugogodišnjeg Oscilator radio show-a. Glasno slušanje preporučeno!

OP 412  (30.11.-04.12.); satnica:

  • Pon: Čuj BiH! (19:10h-20:00h),  repriza od 00:10h-01:00h
  • Uto: BH Demo Liga (19:10h-20:00h), repriza od 00:10h-01:00h
  • Sri: Like&Share (19:10h – 20.00h), repriza od 00:10h-01:00h
  • Čet: Slobodni poligon (19:10h – 20.00h), repriza od 00:10h-01:00h
  • Pet: Oscilator (19:10 –20:00h), repriza od 00:10h-01:00h

(STUDOMAT.ba)