ITF Enhancing Human Security: Konkurs za dodjelu stipendija u akademskoj 2015/2016.

Neprofitna organizacija ITF Enhancing Human Security (ITF) raspisuje konkurs za dodjelu studentskih stipendija u akademskoj 2015/2016. godini.


ITF Enhancing Human Security

Pozivaju se studenti visokoškolskih ustanova u Bosni i Hercegovini, koji su žrtve mina ili NUS (neeksplodiranih ubojitih sredstva) odnosno članovi njihovih porodica, da predaju aplikacije za stipendiranje studija u 2015/2016. akademskoj godini.

Pravo sudjelovanja u konkursu imaju studenti – podnosioci aplikacija koji su upisani u visokoškolski, univerzitetski, magistarski ili doktorski studijski program i imaju otvoren transakcijski račun, pod uvjetom da su oni ili član njihove porodice stradali od protivpješadijske mine ili NUS.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Aplikacija na konkurs treba da uključuje:

  • Biografiju sa osvrtom na minsku nesreću koja obavezno uključuje lične podatke aplikanta (ime i prezime, starost i pol aplikanta, adresa, broj telefona i e-mail adresa)
  • Kratko pismo s pojašnjenjem o načinu na koji bi stipendiranje pomoglo studentu
  • Dokaz o upisu u visokoškolski, univerzitetski, magistarski ili doktorski studijski program u Bosni i Hercegovini
  • Dokument kojim se dokazuje da se radi o osobi ili članu porodice osobe koja je stradala od protivpješadijske mine ili NUS
  • Preslik podataka o transakcijskom računu / bankovne kartice

Primaoci stipendija će biti u obavezi da redovno ispunjavaju studijske obaveze te na kraju akademske 2015/2016. godine ITF-u dostave potvrdu o ispunjenim uslovima za upis u sljedeću godinu školovanja ili potvrdu o završetku studija. Primaoci stipendija će također biti u obavezi da ITF-u krajem akademske godine pošalju izvještaj o tome kako im je stipendija koristila.

Prijavu s traženim dokumentima potrebno je dostaviti na adresu:

ITF Enhancing
Human Security, Zabrv 12, 1292 Ig, Slovenija

u zatvorenoj koverti s naznakom:

»Aplikacija za stipendiranje 2015/2016.«

najkasnije do 15.09.2015.

Izabrani studenti o izboru će biti obavješteni najkasnije do 23.09.2015.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti putem e-maila: info@itf-fund.si

Projekt stipendiranja žrtava mina ili NUS odnosno članova njihovih porodica koji implementira ITF finansira se od strane Republike Turske.

(STUDOMAT.ba)