IBU: Profesor sa bh. univerziteta na najvećoj Evroazijskoj StartUp konferenciji u Istanbulu

Profesor Malcolm Duerod, s Internacionalnog Burch univerziteta u Sarajevu, pozvan je kao ambasador zemlje na prestižnu StartUp Konferenciju.


Malcolm Duerod

Profesor Malcolm će Bosnu i Hercegovinu kao i Burch univerzitet, na kome trenutno radi, predstaviti u najboljem svjetlu. Uloga Malcolma bit će višestruka i to: pozicija žirija, mentora, pomagat će studentima i učesnicima Konferencije ali i razmijeniti iskustva s ostalim gostima iz Azije, Bliskog istoka, istočne Evrope ali i Amerike, odakle inače Profesor dolazi.

Vodeća StartUp Konferencija Evroazije okuplja sve velike StartUp i internetske kompanije, poslovne partnere i investitore na jednom mjestu. Ovo je odlična prilika za nove poslovne poduhvate, ideje ali i nove investitore. Konferenciju čine profesori, poduzetnici, direktori, programeri i investitori. Ukupan broj posjetitelja bit će 1500+ od čega 100+ startup-a, 200+ VCs & Angel Investors, 50+ govornika, 40+ različitih zemalja, 100+ odabranih StartUp-a i 200+ investitora. U samom finalu Konferencije članovi žirija izabrat će tri najbolja StartUp-a koja će biti nagrađena.

Konferencija će trajati od 3. do 5. oktobra u Istanbulu u konferencijskoj dvorani „Istanbul Lütfi Kırdar”.

Istanbul Lütfi Kırdar smješten je u srcu Kongresne doline, ima kapacitet da ugosti sve vrste konferencija, izložbi, koncerata, sajmova ili drugih velikih događaja. Hala ima pogled na Bosfor i prekrasan luksuzni i elegantno opremljeni restoran. Hotel ima pet zvjezdica i nalazi se na idealnoj lokaciji koja pruža mogućnost brzog transporta u ostale dijelove grada.

Malcolm Duerod završio je fakultet na Bekeley-u (Univerzitet u Kaliforniji) a master studij na Harvardu. U BiH je već duže vrijeme i stručni je saradnik poslovnim seminarima i edukacijama portala posao.ba. Trenutno je zaposlen na Burch univerzitetu na Odsjeku za međunarodno poslovanje.

Za više informacija posjetite: www.ibu.edu.ba ili www.startupistanbul.com.

(STUDOMAT.ba)