Želite u Italiju? Italija će pokriti trećinu troškova smještaja, ali i čak polovinu troškova leta!

 Želite u Italiju? Italija će pokriti trećinu troškova smještaja, ali i čak polovinu troškova leta!

Italija će pokriti 1/2 troškova leta, ali i 1/3 hotelskog smještaja!

Pogođeni pandemijom koronavirusa kao i većina država svijeta, Italija se već dva mjeseca bori sa posljedicama iste. Međutim, italijanske vlasti itekako razmišljaju o budućnosti, saznaje portal mysticalraven.com.

Znajući da veliki dio državnog budžeta zavisi od turizma, Italija je spremna isto tako, jako mnogo uložiti u turizam, pa je kao produkt toga sicilijanska regionalna vlada spremna pokriti trećinu troškova smještaja, ali i čak polovinu troškova leta!

Pomalo zvuči nevjerovatno, ali su ovakvi koraci nadležnih prilično očekivani obzirom da već do sada gubitak samo u turizmu prelazi milijardu eura. Ovakva odluka italijanske vlasti će koštati više od 50 miliona eura, a vaučeri će se moći preuzeti na internet stranici Visit Sicily čim državne granice budu u funkciji, a zemlja bude u mogućnosti da prima posjetitelje i turiste iz raznih zemalja.

Datumi su još nepoznati, međutim restorani duž cijele Italije kreću sa radom početkom mjeseca maja.

 

Tarik Halilović

Tarik Halilović

Dolazim iz Visokog i studiram na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu. Dugogodišnji sam aktivista, edukator i koordinator omladinskih inicijativa. Bavim se digitalnim marketingom i kreativnim solucijama od 2018. godine.

Možda te i ovo zanima?