Želite u Italiju? Italija će pokriti trećinu troškova smještaja, ali i čak polovinu troškova leta!

Italija će pokriti 1/2 troškova leta, ali i 1/3 hotelskog smještaja!


Pogođeni pandemijom koronavirusa kao i većina država svijeta, Italija se već dva mjeseca bori sa posljedicama iste. Međutim, italijanske vlasti itekako razmišljaju o budućnosti, saznaje portal mysticalraven.com.

Znajući da veliki dio državnog budžeta zavisi od turizma, Italija je spremna isto tako, jako mnogo uložiti u turizam, pa je kao produkt toga sicilijanska regionalna vlada spremna pokriti trećinu troškova smještaja, ali i čak polovinu troškova leta!

Pomalo zvuči nevjerovatno, ali su ovakvi koraci nadležnih prilično očekivani obzirom da već do sada gubitak samo u turizmu prelazi milijardu eura. Ovakva odluka italijanske vlasti će koštati više od 50 miliona eura, a vaučeri će se moći preuzeti na internet stranici Visit Sicily čim državne granice budu u funkciji, a zemlja bude u mogućnosti da prima posjetitelje i turiste iz raznih zemalja.

Datumi su još nepoznati, međutim restorani duž cijele Italije kreću sa radom početkom mjeseca maja.

 


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!

Tarik Halilović

Dolazim iz Visokog i studiram na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu. Dugogodišnji sam aktivista, edukator i koordinator omladinskih inicijativa. Bavim se digitalnim marketingom i kreativnim solucijama od 2018. godine.
X