Novi Assassin's Creed zove se Valhalla, bavi se Vikinzima i stiže ove godine

Nakon otkrivanja prve slike za novu igru u ovom akcijskom serijalu, dobili smo prvi trailer i informacije o svijetu koji ćemo istraživati.


Nakon što je umjetnik Kode Abdo, poznatiji kao BossLogic, putem prijenosa uživo na Twitchu i YouTubeu u roku od osam sati nacrtao i pokazao u kojem će se okruženju odvijati nova igra u serijalu Assassin's Creed. Osim toga, saznali smo da je puno ime igre Assassin's Creed Valhalla, dok je sve ostale detalje izdavač ostavio za službenu premijeru koja se održala dan kasnije.

Advertisements

Kao što joj ime kaže i kao što se prema jučerašnjoj slici moglo zaključiti, Assassin's Creed Valhalla pratit će Vikinge, a čak 15 Ubisoftovih studija radi na igri. Glavni je Ubisoft Montreal, zaslužan za nastavke Black Flag i Origins, a ostali timovi diljem svijeta pomažu s razvojem. Radnja se odvija u 9. stoljeću i pratit ćemo Vikinga imena Eivor i njegov ili njezin klan. Kao i u Odysseyu, moći će te birati spol glavnog junaka, a ovog puta ćete moći podesiti izgled – frizura, tetovaže, odjeća, oprema i ratničke boje, piše Bug.hr.

Opis priče glasi ovako: “Zbog neprestanih ratova i sve manje resursa, Eivorov klan Vikinga odlazi iz Norveške i preko smrznutog Sjevernog mora odlazi do plodne Engleske, čija su kraljevstva u rasulu. Igrači će voditi ovaj klan i morati izrezati novu budućnost korištenjem brutalnih borilačkih tehnika vikinških ratnika uz dorađen borbeni sustav koji će vam omogućiti da u svakoj ruci nosite jedno oružje i uklonite izuzetno raznoliku postavu neprijatelja. Kako biste osigurali resurse, odlazi ćete na razne lokacije u svojem brodu i pljačkati ih kako biste nabavili potrebna bogatstva i zalihe. Kako se Vikinzi počinju naseljavati nailaze na otpor Sasa, uključujući kralja Alfreda Velikog, koji ih je prozvao poganima i koji želi biti jedini vladar u civiliziranoj Engleskoj.”

Advertisements

Ubisoft kaže kako će svaka vaša odluka imati trajni utjecaj na svijet, a da nasilje neće biti jedina taktika kojom ćete dolaziti do željenih rezultata. Ipak, borba igra važnu ulogu i ovo će biti najbrutalnija verzija koju smo do sada imali prilike vidjeti u ovom dugovječnom akcijskom serijalu. Ako vam se ne bude sviđalo odrubljivanje glava, komadanje udova i gnječenje, uvijek možete koristiti poznati Hidden Blade za brže i preciznije skraćivanje muka protivnicima.

Assassin's Creed Valhalla je u izradi za PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One Xbox Series X, a igru ćemo zaigrati krajem godinePredbilježbe su otvorene već od danas, pa ako želite možete već sada to odraditi. Oni koji planiraju igrati na računalima, moći će birati između Uplay i Epic Games Store trgovina, dok se one za konzole nalaze u PSN, odnosno Microsoftovoj trgovini. Ubisoft je već pripremio i stavio dosta detalja na službene stranice, pa ih možete proučiti i pratiti ako želite biti u toku.