fbpx

ZDK raspisao konkurs za dodjelu studentskih stipendija

Prijavite se na konkurs za stipendije ZDK.


Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Zeničko-dobojskog kantona objavilo je danas konkurs za dodjelu stipendija studentima prvog i drugog ciklusa studija s prebivalištem na području tog kantona za akademsku 2021./2022. godinu.

Advertisements

Konkurs je otvoren 15 dana od dana njegove objave, a studenti svoje prijave dostavljaju putem pošte ili lično na pisarnicama općina ili gradova svog prebivališta.

Stipendija je godinu ranije, iznosila 615 KM, ali su prošle godine, zbog bezuslovnog prelaska na višu godinu na fakultetima Univerziteta u Zenici usljed pandemije koronavirusa imali više aplikacija.

 – Zbog toga će zavisiti i iznos stipendije koji će biti isplaćivan za ovu akademsku godinu, ali očekujemo da će biti manje aplikacija nego prošle godine pa će, samim tim, stipendije biti veće. Svake godine pa tako i ove, studentima koji se školuju za deficitarna zanimanja, a što utvrđujemo zajedno sa Službom za zapošljavanje ZDK-a, isplaćujemo dupli iznos stipendije, napominje Kozlić za Fenu.

Deficitarna zanimanja su: doktor medicine, edukator-rehabilitator, magistar farmacije, veterinar, softver inžinjer, IT inžinjer informatike, inžinjer zaštite na radu, inžinjer geodezije, inžinjer elektrotehnike i profesor fizike.

Više informacija o načinu prijave i dokumentaciji koju je potrebno pripremiti pogledajte ovdje.

Advertisements


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!