Zbog ubistva u Studentskom domu Nedžarići Seadu Tahiroviću izrečena kazna od 18 godina zatvora

Ubistvo se dogodilo nakon svađe u hodniku kod kafeterije Studentskog centra.


Foto: Envato

Kantonalni sud u Sarajevu, prvostepenom presudom, osudio je Seada Tahirovića na ukupno 18 godina zatvora zbog kršenja uslovne kazne i ubistva kolege i uposlenica Studentskog centra u Nedžarićima.

Advertisements

On je dobio 17 godina zbog toga što je 20. februara 2020. godine nožem ubio svog nadređenog Almira Škrijelja, potvrdila je to za Klix.ba portparol Tužilaštva KS Azra Bavčić.

Ona navodi da je istovremeno sud opozvao raniju uvjetnu osudu Tahiroviću zbog teškog krivičnog djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja u trajanju od jedne godine i šest mjeseci, te je u konačnici izrečena jedinstvena kazna u trajanju 18 godina.

Advertisements

Inače, dvojica sukobljenih uposlenika Studentskog centra u Nedžarićima su odranije bili u lošim odnosima, a ubistvo je uslijedilo nakon svađe u hodniku kod kafeterije Studentskog centra.

Sve su vidjeli i studenti, a kako su tada ispričali očevici, Tahirović koji je radio kao ekonom, je nožem napao svog nadređenog, šefa smještaja, nanijevši mu jednu povredu nožem. Kada je povrijeđeni počeo bježati, zadobio je udarac sleđa.