Zbog faksa izgubila milionski dobitak: Napokon izvukli ‘njene’ brojeve na lotu, ali nije odigrala listić zbog previše učenja

Studentici iz Velike Britanije napokon su izvučeni brojevi, no nažalost, ovaj put zaboravila je uplatiti listić.


Lottery Balls

Većina nas, ako ikad i zaigra igre na sreću, napravi to tek kad jackpot dosegne astronomsku cifu uz spoznaju da nema šanse da zaista dobijemo toliko novca. No, ima i onih drugačijih koji odano i strastveno svaki tjedan igraju igre na sreću. Baš kao i 19-godišnja studentica Univerziteta u Brightonu koja svake sedmice polaže nadu na istu kombinaciju brojeva. Sve dok ti isti brojevi napokon nisu i izvučeni! Međutim, između nje i dobitka od miliona funti ispriječio se – čisti peh.

Advertisements

Svake sedmice igra, ali ovaj put je bio drukčiji

Rachel Kennedy odlučila je svake sedmice pobožno igrati istu kombinaciju, toliko redono da o tome više nije morala ni razmišljati: brojeve je sačuvala u svojoj loto-aplikaciji i svake sedmice bi jednom obnavljala listić i ulog. Sve do kobne sedmice kad je zaboravila uplatiti novi listić.

Njen momak podijelio je cijelu priču na svom Twitter profilu. Te sedmice u kom je nesretna studentica zaboravila platiti i ponovo odigrati “svoju” kombinaciju, izvučeni su baš ti brojevi i to u vrijednosti iznosa koji bi joj omogućio da do kraja svog života ne mora raditi nijedan dan – 182 milijuna funti skoro je sjelo na njen račun, samo da nije bilo te zaboravnosti, prenosi mojfaks.dnevnik.hr.

Advertisements

Zbog obaveza na faksu zaboravila odigrati kombinaciju

Od silnog uzbuđenja, ali i samopouzdanja koje proizlazi iz navike (ipak je dotad svake sedmice igrala!), nazvala je agenciju za igre na sreću kako bi zatražila svoj dobitak. Ali, ono što su joj tamo rekli dočekalo ju je kao hladan tuš. Kako je pojasnila medijima, bila je previše okupirana obavezama na fakultetu i zadaćom koju je imala pa je jednostavno zaboravila ponovo uplatiti novac na svoju dobitnu kombinaciju.

Ali, ovo nije poljuljalo njen duh. Kako kaže, ovo nije utjecalo na njen život.

Sve se događa s razlogom, nismo ni bogatiji ni siromašniji nego što smo bili jutros. Nadam se da je dobitak otišao nekome kome očajnički treba, kazala je

Još se i našalila da će i ona i njen momak brzo preboljeti ovu epizodu skorog dobitka, a pogotovo njen partner jer, kako tvrdi, i onako mu ne bi dala ništa od ukupne svote koju bi dobila.