Zanimljivosti: Da li znate na koji način treba jesti hamburger?

Stručnjaci objasnili kako pravilno jesti hamburgere.


Foto: Envato

Burgeri su jedan od najpopularnijih obroka na svijetu. Uvršteni su u jelovnike velikog broja restorana, i čini se da je teško zamisliti nešto jednostavnije od kombinacije pljeskavice u lepinji. Međutim, prema riječima predstavnika popularnog međunarodnog lanca restorana, hamburgere jedemo pogrešno.

Advertisements

Iz kompanije Fridays (ranije poznate kao TGI Fridays) poručuju da bi hamburgere trebalo da jedemo naopačke. I za to postoji dobar razlog. Fridays je pokrenuo Flip It Challenge uz poruku da njihova neobična metoda ima svoje prednosti, obećavajući „mnogo jednostavnije iskustvo obrokaˮ, piše Marie Claire Russia, a prenosi City Magazine.

Prema našim stručnjacima, najbolji način da jedete hamburger jeste da ga okrenete naopačke, objasnio je popularni lanac.

Deblja gornja lepinja upija sok hamburgera, pomažući mu da duže zadrži svoj ukus.

Stručnjak za hamburgere je dodatno pojasnio,

Advertisements

Razlog zašto mnogi kažu da je hamburger bolji kada se jede naopačke je taj što je gornja lepinja deblja. Dakle, okretanje hamburgera znači više hlkeba ispod, koji upija sokove i ukuse hamburgera i preliva dok ga grizete. To takođe znači da se vaš jezik prvo susreće s nadevom, a zatim s pljeskavicom. Izbor ukusa za vas zavisi od ličnih preferencija – stoga ih isprobajte i javite nam kako vam se sviđa!

Inače, neki ljubitelji hamburgera već godinama pokušavaju da pronesu glas o ovoj zabavnoj metodi jedenja popularnog jela.

Sajmon Djuks, osnivač bloga Burger Lad, 2018. je za Insider objasnio zašto bi „gornja deblja veknaˮ trebalo da bude na dnu:

Burgeri se služe onakvi kakvi jesu [danas], isključivo zbog estetike. Kruna (vrh peciva) je očito deblja (i samim time čvršća) od dna, pa za najbolji ukus treba okrenuti [hamburger] naopako da ga pojedete. Tada će gornji dio izdržati težinu svega ostalog, a manje su šanse da će vam se sve raspasti u rukama. Pravi poznavalac hamburgera uvek bi trebalo da ga jede naopačke.