Svi studenti su se barem jednom doveli u situaciju da se zapitaju da li se studiranje uopće isplati.

Razdoblje studiranja vjerovatno je jedno od najljepših, ali i najstresnijih razdoblja u životu mlade osobe. To je vrijeme kad definiramo smjer u kojem će se odvijati naš profesionalni život, kad se odvajamo od roditelja i postajemo sve samostalniji.

U tom periodu dolazimo u potpuno novu okolinu u kojoj nas očekuje svojevrsni „kulturalni šok“: susret s mnogim neobičnim idejama i vrijednostima, složenim zadacima i različitim osobama.

Na popularnoj platformi Reddit, jedan zabrinuti student pitao je “Koliko se isplati fakultet?” Naveo je kako želi prikupiti što više dojmova kako bi donio pravu odluku u životu.

Koliko se isplati fakultet?
byu/Imaginary_Ad5407 inaskcroatia

Komentari i mišljenja bili su različiti.

 -Isplati se. Ako nemaš naslijeđene nekretnine, firmu ili neki zanat onda je fakultet najsigurnija opcija šta se tiče zaposlenja i love, napisao je jedan od korisnika, a drugi je dodao:

 – Ako si snalažljiv imat ćeš para i bez fakulteta. Ali na koncu svako se obrazovanje isplati. Osim kombinacije bibliotekarstvo i česki jezik na filozofskom.

 – Ovisi o prilikama koje ti se nude u trenutku. Ako imaš opciju radit nešto di imaš prostora za napredak do velikih iznosa, onda se ne isplati, odi radi i idi na faks kasnije ili nikada. Ako nemaš niš u planu ili ako imaš plan ali nije sigurno, onda ideš na faks a sa strane radiš na planu, ako se usereš nema beda jer i dalje imaš faks, komentarisao je jedan od korisnika Reddita.