XIII konferencija Vaša(r) ideja u Sarajevu

Trinaesta konferencija Vaša(r) ideja i ovoga puta predstavlja sjajne predavače – mlade svjetski priznate naučnike i umjetnike.


Vasar Ideja 13 poster Cover

Konferencija u organizaciji Udruženja za kreativno učenje PLUS održat će se u Sarajevu, 14. decembra 2016. u 19:00h u Meeting Point-u.

Aktuelni gosti koji pozitivnim pričama o uspjehu svakodnevno redefiniraju granice po kojima se mjere istinska postignuća su i ovaj put suština konferencije Vaša(r) ideje. Stoga ne iznenađuje što je ekipa okupljena oko koncepta javnog govorništva ovoga puta omogućila mladima druženje sa:

  1. ELMA TATARAGIĆ – profesorica na Akademiji scenskih umjetnosti i jedna od osnivača SFF-a
  2. NINA ĐUMRUKČIĆ – doktorantica iz oblasti psiholingvistike i istraživačka asistentica na Heidelberg Univerzitetu, radi i na upisu studenata na ovaj prestižni fakultet

Sve zainteresirane koji odluče u četvrtak družiti se sa mladim intelektualcima očekuje: jedan predavač, dvadesetak minuta izlaganja ideje a potom i razgovor, a sve u ugodnoj atmosfera oslobođenoj akademskog formalizma. No, trinaesta konferencija Vaša(r) ideja donosi i nešto novo. Naime, na konferenciji će biti prikazani i filmovi učenika iz cijele BiH koji su nastali kao produkt radionica u okviru Vašara ideja tokom 2016. godine. Kreatori kratkih filmova su srednjoškolci iz različitih dijelova BiH koji su kroz jednogodišnje druženje i učenje radili i na izradi svojih filmskih uradaka.

– Ekipa Udruženja PLUS slavi kraj 2016. godine i četvrtu godinu realizacije konferencija Vaša(r) ideja na nama osoben način – promocijom rada sa srednjoškolcima i isticanjem bitnosti kontinuiranog rada i usavršavanja tokom cijelog života, kazala je profesorica Adila Salibašić, predsjednica Udruženja PLUS.

Priče o različitim profesionalnim borbama do samoostvarenja u konceptu koji pruža Udruženje PLUS nisu zamišljene kao prilike isključivo namijenjene mladima, već za sve generacije koje su spremne napustiti utemeljene standarde koji se odavno ne propituju. Stoga su vrata konferencije Vaša(r) ideje otvorena za sve koji žele doći i biti dio ugodne atmosfere u kojoj je motivacija gostujućih predavača ponuditi dio vlastitog znanja i iskustva.

Motivacijski govori, transfer znanja, diskusije i propitivanje granica odgovornosti i samosvijesti istinski su cilj koncepta Vaša(r) ideja. Da je to tačno, uvjerite se iz izbora predavanja sa prethodnih konferencija koje po prvi put objavljujemo.

Nerzuk Ćurak

Jelena Kalinić

Amer Čeljo

Ulaz na konferenciju je slobodan jer, kako navode iz udruženja PLUS “smatramo kako obrazovanje treba biti besplatno i dostupno svima jer je to jedini način napretka našeg društva.”

Stoga, sve što trebate je poslati vašu rezervaciju na e-mail adresu: udruzenje.plus@yahoo.com i vaše mjesto će vas čekati!

Projekt Vaša(r) ideja je podržala Američka ambasada u BiH, a realizira se u saradnji sa kinom Meeting Point, Asocijacije srednjoškolaca u BiH, te pod pokroviteljstvom Ministarstva za nauku, obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo i Općine Centar Sarajevo.

(STUDOMAT.ba)