World Vision organizirao Sajam dobrih ideja i proslavio 20 godina rada u BiH

Međunarodna organizacija World Vision obilježila je 20 godina rada u Bosni i Hercegovini tokom kojih je pomogla jednoj trećini stanovništva ove zemlje.


Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Međunarodna organizacija World Vision obilježila je 20 godina rada u Bosni i Hercegovini tokom kojih je pomogla jednoj trećini stanovništva ove zemlje.

Advertisements

Tokom ovih 20 godina, organizacija je prešla dug put: od pružanja humanitarne pomoći ratom zahvaćenim zajednicama, izgradnje porušenih domova, škola, vrtića, do osnaživanja zajednica kako bi se zajedničkim snagama poboljšao kvalitet života djece i njihovih porodica, prenosi portal Klix.ba.

– Danas kada oblježavamo ovu značajnu obljetnicu za našu organizaciju, želim naglasiti predanost World Visiona građenju bolje budućnost za svu djecu Bosne i Hercegovine, budućnosti u kojoj će svako dijete biti osnaženo da dostigne svoj puni potencijal, istakla je Sarah Bearup, nacionalna direktorica World Visiona u Bosni i Hercegovini.

Uz obilježavanje 20. godišnjice, održan je i Sajam dobrih ideja na kojem je učestvovalo 69 učenika iz 12 osnovnih škola iz šest općtina oba entiteta (Goražde, Han Pijesak, Pale, Pale-Praca, Olovo i Sokolac) koji su predstavili svoje ideje o tome kako unaprijediti formalno obrazovanje u svojim školama i zajednicama.

Tom prilikom ovi dječaci i djevojčice su se obratili pozvanim predstavnicima diplomatskog kora, vlasti, međunarodnih organizacija i
korporativnog sektora u BiH kako bi osigurali podršku u implementaciji svojih ideja.

– Djeca posjeduju informacije, ideje i odgovore na izazove sa kojima se suočavaju, u šta ste se mogli uvjeriti tokom današnjeg Sajma dobrih ideja, kazala je Bearup.

Sajmu je prethodio šestomjesečni rad predstavnika World Visiona sa učenicima na razvijanju njihovih životnih vještina, identificiranju
problema i nedostataka u školama koje pohađaju te pronalaženju adekvatnih rješenja.

(Klix.ba)