World Merit: Organizacija koja pomaže mladima da ostvare svoje ciljeve i unaprijede vještine

World Merit je engleska organizacija koja ima za cilj da inspiriše mlade ljude i pomogne im da ostvare svoje ciljeve i unaprijede vještine.


world merit

World Merit je engleska organizacija koja ima za cilj da inspiriše mlade ljude i pomogne im da ostvare svoje ciljeve i unaprijede vještine.

Osim mogućnosti za upoznavanjem pametnih i talentovanih ljudi širom svijeta, World Merit nagrađuje svaku aktivnost određenim brojem bodova. Što više bodova imate, vaše šanse za uspjehom su veće. Postoje tri projekta koja World Merit nudi svojim članovima.

Your Big Year – najbolji i najaktivniji član postaje globalni ambasador i godinu dana putuje oko svijeta radeći na različitim problemima.

Merit Next – 120 najboljih će boraviti 14 dana u Londonu i Liverpoolu, nakon čega slijedi godina dana online mentoringa, te sama završnica projekta u New Yorku i Washingtonu 2015. godine.

Country Councils – mogućnost osnivanja World Merit predstavništva u vašoj zemlji. Osnivanje u BiH je već pokrenuto i licenca će uskoro biti dodijeljena. Upravni odbor čini šest članova i to Nino Hromadžić, Aida Kruho, Lejla Zonić, Kemal Nedžibović, Vuk Vuković i Dijana Majstorović. Više informacija o predstavništvu u BiH možete pronaći na ovome linku.

Ukoliko želite saznati više informacija o ovoj organizaciji, ponuđenim programima ili postati član posjetite www.worldmerit.org.

(STUDOMAT.ba)